Fietsen langs de Nederlandse kust

LF Kustroute

  • Afstand 617 km

  • Cadzand-Bad - Bad Nieuweschans

De LF Kustroute kenmerkt zich door langgerekte duinstroken. Zowel langs de Hollandse kust als op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Kleine badplaatsen en historische steden zorgen voor leuke tussenstops. Langs de Waddenkust loopt de route door één van de rustigste en dunstbevolkte delen van Nederland. Je fietst langs diverse authentieke terpdorpjes en stadjes.

Inspiratie en informatie

Alles wat je over de route moet weten, lees en vind je hier. Van gratis GPX-download tot ervaringen van anderen. En van bezienswaardigheden tot dagetappes. Wil je eerst proeven aan de LF Kustroute? Probeer dan een LF-weekendtocht – ook doordeweeks te fietsen natuurlijk! De LF Kustroute vormt het Nederlandse deel van de Internationale Noordzeefietsroute / North Sea Cycle Route EuroVelo12.De LF Kustroute heeft zoveel te bieden

Een voorproefje

Fietsen langs de Nederlandse Kust betekent fietsen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd ‘proef’ je het heerlijke kustgevoel. De 610 km lange LF Kustroute kenmerkt zich door langgerekte duinstroken langs de Hollandse kust en door de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Bekijk de video en krijg alvast een idee van wat je onderweg ziet.

Suggesties om je route te plannen

De LF Kustroute in 10 volwaardige etappes

Onmisbaar

Voordat je op pad gaat

Fietsgids bestellen

Wat zoek je als je gaat fietsen? Vooral een mooie route. Liefst met een goede kaart erbij. En praktische informatie voor onderweg. Dat vind je in deze LF-fietsgids.

Meer informatie

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Stuur GPX-track

Check de actuele info

Bijna klaar om op je fiets te stappen? Check voor vertrek nog even de actuele info. Misschien is er een wegomlegging, een veer uit de vaart of andere routewijziging.

Bekijk de info

Installeer de LF-app

Laat je bij het fietsen begeleiden door de gratis LF-app. De route staat er in detail in. Net als info over wat je ziet onderweg. En o ja, ook horeca en veertijden vind je in de app.

Meer over de app
Het gemak van LF-fietsen

Ook handig om te weten

Volg de bordjes

De bewegwijzering van de LF Kustroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Kustroute’.

Meer over bewegwijzering

Met je fiets in de trein

Als je je fiets wilt meenemen in de trein, dan kan dat. Hij mag mee buiten de spitsuren. Je koopt een Dagkaart fiets met een vast tarief ongeacht afstand en bestemming.

Hoe werkt het?

Wat neem ik mee?

Je hebt je route bepaald en de fietsgids misschien al gekocht. Maar wat neem je mee? Met de online paklijstmaker stel je zo je eigen lijst samen.

Naar de paklijst

Leuk aandenken

De hele LF Kustroute gefietst? Vraag een leuk aandenken aan: een fietsframe sticker, een oorkonde en – als je wilt – vermelding in de eregalerij. Maak onderweg foto’s als bewijs.

Wat zijn de fotolocaties
Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Kan ik lekker doorfietsen over de grens? Zijn er fietsarrangementen? Welke fietsgids is er van de route? Ik wil mijn route zelf plannen, is er aan afstandentabel? Op deze vragen geven we je op de speciale pagina graag antwoord.

Lees er alles over
Al fietsend langs de kust rijgen de hoogtepunten zich aan elkaar

Laat je inspireren

Aanbod LF-weekendtochten LF Kustroute

Proeven aan een Langeafstand Fietsroute

Zij gingen je voor

Ervaringen van fietsers

Wat kan ik verwachten? Hoe oordelen andere fietsers over de route? We verzamelden ervaringen en verhalen die Kustfietsers met ons deelden. Bijvoorbeeld die van Gerrit-Jan en zijn vrienden:

“Wij hebben met 4 mannen in 4 dagen de LF Kustroute gefietst. Het was een super leuke en mooie tijd. De route is goed uitgepijld en je komt langs bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden die bekend en nog onbekend waren voor ons. Het is zeker aan te bevelen deze route of stukken ervan te fietsen.”

Lees meer ervaringen
Fiets ook de andere routes in de reeks

Dat smaakt naar meer!

Laat je inspireren

Verhalen van de LF Kustroute

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!