LF Kustroute | Holwerd - Ulrum

  • Afstand 55 km

  • Holwerd - Ulrum

Wil je Ameland bezoeken, ga dan bij Holwerd noordwaarts richting de veerdam. Daar vertrekt de boot. Ook als je de oversteek niet wilt maken, is het de moeite waard om toch even naar deze veerdam te fietsen. Deze steekt een stuk de Waddenzee in, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de zee en de kweldergebieden.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Er zijn veel vogels rond hele de Waddenkust, maar in Nationaal Park Lauwersmeer kunnen vogelaars helemaal los: sinds een aantal jaar broedt hier de zeearend (zeer zeldzaam in Nederland!) en ook zie je hier lepelaars, steltkluten en grauwe franjepoten tussen de wilde orchideeën door marcheren. In het voor- en najaar kun je op één dag wel 30.000 brandganzen zien overvliegen. Vanuit Lauwersoog vertrekt de boot naar het laatste bewoonde Waddeneiland langs onze route: Schiermonnikoog. Op dit autovrije eiland kun je ongestoord genieten van de andere kant van de Waddenzee. Aanrader! Ten noordoosten van het Lauwersmeer vind je het kweldergebied Hoek van de Bant, met een mooi uitzicht vanaf de Waddentribune. Rust en weidsheid zijn de kenmerken.

Terug naar de gehele LF Kustroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten