LF Kustroute | Ulrum - Delfzijl

  • Afstand 66 km

  • Ulrum - Delfzijl

Veel akkerbouw, met hier en daar een kerk op een wierde (Groningse terp). Om je heen: scholeksters, kanoeten en tureluurs. Fietsend langs de Waddenzee heb je behoorlijk wat kans om zeehonden te spotten. Rond 1980 was de grijze zeehond zelden te zien in het Nederlandse deel van de Waddenzee. Gelukkig gaat het tegenwoordig een heel stuk beter.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Je hebt de meeste kans om zeehonden te zien in de zoogperiode en de verharingsperiode. Bij de grijze zeehond is dat respectievelijk in december en maart/april, bij de gewone zeehond in juni en augustus. Het gebied waar je sinds het Lauwersmeer doorheen fietst, behoort sinds 1 januari 2019 tot de gemeente Het Hogeland. Het is in oppervlakte een van de grootste gemeentes in Nederland en loopt helemaal tot voorbij de Eemshaven in het oosten en tot de stad Groningen in het zuiden.

Terug naar de gehele LF Kustroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten