LF Kustroute | Egmond - Den Helder

  • Afstand 54 km

  • Egmond - Den Helder

Hoe noordelijker je komt, des te rustiger het wordt. Je gaat op weg naar het einde van het Hollandse vasteland, waar de Koninklijke Marine haar thuishaven heeft. Onderweg kom je langs de Schoorlse Duinen, hier vind je de hoogste duinen van het land, met een topper van ruim 55 meter. Ook fiets je door een van de nieuwste natuurgebieden van het land, de Hondsbossche Duinen. Tussen Camperduin en Petten bevind je je in een stukje gloednieuwe natuur.

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Terug naar de gehele LF Kustroute

Ontdek alle etappes

Let op

Afsluitdijk afgesloten

Rijkswaterstaat werkt aan versterking van de Afsluitdijk. Tijdens de werkzaamheden kun je niet over de dijk fietsen, waarschijnlijk tot eind 2025. In de zomer vertrekt elk uur (in de winter elke vijf kwartier) een gratis fietsbus met plek voor 15 fietsen vanaf het Avia tankstation in Den Oever naar Kornwerderzand. De bus stopt ook bij het Vlietermonument.

Meer informatie
Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

De alternatieve Afsluitdijk

Eilandhoppen

Het fietspad over de Afsluitdijk ligt er momenteel verlaten bij. Wil je de elementen trotseren dan moet je tot zeker eind 2025 wachten. Fietsers die de oversteek willen maken zijn aangewezen op de gratis fietsbus. Maar wie van avontuur houdt en niet graag in een bus zit is er een alternatief. Via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Eenmaal op het vaste land in Harlingen pak je de route weer op.

Ontdek de alternatieve Afsluitdijk
Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten