Fietsgidsen

De betrouwbare metgezellen voor onderweg
Ga goed voorbereid op pad

Aanbod fietsgidsen

Ga je een LF-route fietsen, dan wijzen de bordjes je de weg. We adviseren wel altijd om een actuele fietsgids of -kaart mee te nemen. Mis je toch een keer een bordje, dan helpt de fietsgids je weer op weg. Bovendien, het fietslandschap blijft in beweging. Het loont echt om een recente kaart of gids te hebben.

Met uitneembare kaarten of juist met ringband. Met achtergrondinformatie of puur alleen kaarten. De keuze is reuze. Hieronder het aanbod van het Fietsplatform, promotor van Nederland Fietsland en beheerder van het LF-netwerk.

Welke gids kies jij?

De verschillende fietsgidsen

Basiskaart LF-routes

Onmisbaar voor elkaar vakantiefietser. Alle LF-routes en fietsknooppunten in één gids. De gedetailleerde fietsatlas heeft overzichtelijke, watervaste kaarten schaal 1:100.000. Inclusief fietsknooppunten en Fietsers Welkom! adressen.

Lees meer

Ronde van Nederland

Uitgevoerd in ringband en voorzien van 48 routekaarten, schaal 1:100.000. De gids beschrijft het belangrijkste dat onderweg te zien is. Ook: nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren.

Lees meer

LF-route gidsen

De nieuwste LF-routes hebben elk een eigen fietsgids. Ook verkrijgbaar in het Engels en Duits. Met dubbelzijdige kaarten en een los gidsje vol inspiratie. De Fietsers Welkom! horeca- en logiesadressen staan op de losse kaarten vermeld.

Lees meer

Gidsen in alle soorten en smaken

Er zijn natuurlijk nog veel meer fietsgidsen, kaarten en atlassen, bijvoorbeeld van uitgevers als Buijten & Schipperheijn, ANWB, Elmar en Falk. Fietsknooppuntkaarten worden vaak uitgegeven door de regio’s zelf. Je kunt de meeste producten bestellen via de webwinkel. Deze is in beheer van de Fietsvakantiewinkel en biedt een zeer breed assortiment. Of ga eens neuzen bij een reisboekhandel of goed gesorteerde boekhandel bij jou in de buurt. Met een fietsgids in je hand begint direct de voorpret voor je fietstocht. Voor fietstoeristen uit het buitenland biedt Esterbauer handige Bikeline fietsgidsen van Nederlands Langeafstand Fietsroutes.

Ook handig voor onderweg

Fietsapps en planners

Fietsapps

Het aantal fiets-apps groeit snel. Op deze pagina tref je een beknopt overzicht. Heb je zelf een fiets-app of overweeg je er een te gaan gebruiken kijk dan ook even op de downloadpagina van de LF-fietsroutes. Hier kun je (na gratis registratie) GPS bestanden downloaden. Handig voor onderweg!

Bekijk het aanbod

Fietsrouteplanners

Met een fietsrouteplanner kun je eenvoudig een eigen route plannen of gebruik maken van voorgeplande routes.  We hebben de populairste fietsrouteplanners voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het aanbod