Fietsrouteplanners

Nederland Fietsland

De planner op deze site is gebaseerd op de planner van de Fietsersbond, met extra focus op de LF-routes en de aansluitende regionale fietsknooppunten. De routeplanner toont ook alle adressen met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel en – nieuw in 2024 – de Vrienden op de Fiets adressen. Deze laag points of interest (POI’s) kun je naar eigen believen inschakelen.

Ga naar onze planner

Route.nl

De fietsrouteplanner van route.nl is gebaseerd op de fietsknooppunten. Snel, gemakkelijk en voor iedereen geschikt. Deze planner, ontwikkeld door Falk, ligt ook aan de basis van de fietsrouteplanner van VVV Nederland.

Ga naar de planner

Fietseropuit

Via fietseropuit.nl kun je ook aan de hand van de bekende fietsknooppuntennetwerken een eigen route uitzetten. De meerwaarde ten opzichte van andere planners zit ‘m volgens de makers van de site in de actualiteitswaarde van deze fietsrouteplanner. Bij het plannen van je route kun je kiezen uit: fietsknooppuntroute, korte route, natuurlijke route, vlakke route, sportieve route of snelle route.

Ga naar de planner

ANWB

Op de website van de ANWB kun je met de ANWB Fietsknooppuntenplanner je eigen fietstocht samenstellen aan de hand van het welbekende knooppuntennetwerk. Je ‘knoopt’ zelf de punten aan elkaar en ziet bij elk aangeklikt knooppunt naar welke knooppunten je vervolgens verder kunt gaan en wat de afstand is. De gemaakte route kan zodanig worden afgedrukt dat hij past in de Bikepointer op je fiets.

Ga naar de planner

Fietsroutenetwerk.nl

Bij het plannen van een knooppuntrouteroute op de site fietsroutenetwerk.nl zie je onder de kaart hoe ver je fietst en hoe lang je gemiddeld over het fietsen doet. De snelheid is gebaseerd op een snelheid van 19 kilometer per uur. Op de kaart staan ook iconen voor horeca en fietsverhuur. Je kunt deze adressen bekijken en toevoegen aan de route door er simpelweg op te klikken.

Ga naar de planner

Fietsknoop.nl

Ook op de site fietsknoop.nl staat een knooppuntenplanner. Start een nieuwe route en klik op de kaart het eerste knooppunt aan. Klik dan een volgend knooppunt aan en de tussenliggende route wordt voor je berekend. Door een volgend knooppunt aan te klikken kun je de route weer verlengen. De fietsvriendelijke Fietsers Welkom! adressen zijn in de planner opgenomen. Wil je je routes bewaren, ze delen met anderen of routes van anderen gebruiken, dan dien je je eigen account aan te maken.

Ga naar de planner

Google Maps

Ook via Google Maps kun je in Nederland fietsroutes plannen. Dit doe je op dezelfde manier als dat je een autoroute zou plannen en Google geeft je de routebeschrijving. Via de Google Map Maker kun je routes bewerken en opslaan. De database met fietspaden en fietsvriendelijke wegen is echter nog niet compleet. Ook de fietsknooppunten waar veel fietsers graag hun route mee plannen zijn niet in de planner opgenomen en de LF-routes die er in staan zijn niet de meest actuele.

Ga naar de planner

Strava

Deze planner is enorm populair onder de sportieve fietsers, want als er ergens is gefietst, staat het op Strava. Dankzij miljoenen sporters overal ter wereld is het wegen- en padennetwerk van Strava onevenaarbaar. Ben je klaar voor een nieuw avontuur of wil je je eigen route uitstippelen? Strava vindt de geschikte plek voor je. Jij kunt de route uploaden naar je telefoon of gps-apparaat, zodat je makkelijk de weg kunt vinden.

Ga naar de planner

Komoot

De planner voor de avontuurlijke fietser. Kant-en-klare routes langs de mooiste plekken in de natuur en superieure technologie voor routeplanning en navigatie. Komoot maakt het makkelijk om overal avonturen te beleven, helemaal op jouw manier.

Ga naar de planner