Fietsvriendelijke horeca en logies

Een warme ontvangst voor elke fietser
Naast opstappen ook afstappen

Voel je welkom

Naast een wereld aan fietsroutes heeft Nederland ook een groot aanbod aan fietsvriendelijke adressen.  Om lekker neer te strijken op een terrasje. Of om tijdens je fietsvakantie heerlijk te overnachten. In het logiesaanbod zitten campings, hotels, bed&breakfasts en hostels. Van kleinschalig en huiselijk. En van basic tot luxe. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Waar kies jij voor? Ga je voor de persoonlijke ontvangst bij een Vrienden op de Fiets adres? Of dompel je je onder in de rust en ruimte op een Natuurkampeerterrein? De keus is aan jou.

Hét label voor fietsvriendelijke adressen

Je herkent ze aan de raamsticker of gevelbordje. En anders wel aan de gastvrije ontvangst. Want, bij Fietsers Welkom! bedrijven kun je er zeker van zijn dat je als fietser welkom bent. Ook als je druipt van de regen, maar één nacht blijft en je fiets graag achter slot en grendel hebt staan. Campings houden altijd een plekje vrij voor trekkers. Daghoreca heeft in het fietsseizoen ruime openingstijden. Bij alle Fietsers Welkom!-bedrijven kun je gratis je e-bike opladen, je bidon vullen of je band oppompen. Er zijn bijna duizend horecabedrijven in Nederland aangesloten bij dit kwaliteitslabel voor daghoreca, logies en campings.

Naar Fietsers Welkom!
Ontdek het aanbod fietsvriendelijk overnachten

Voor elk wat wils

Natuurkampeerterrein

De Natuurkampeerterreinen in Nederland bieden je een prettige kampeerplek, liggend in een bosrijke omgeving, natuurgebied of een ander fraai landschap. Voor verblijf is het bezit van de Natuurkampeerkaart verplicht.

Lees meer

Trekkershut

Trekkershutten zijn houten hutten in verschillende comfortklassen. Je vindt Trekkershutten op campings, jachthavens, kinderboerderijen en Natuurkampeerterreinen.

Lees meer

Vrienden op de Fiets

Bij ‘Vrienden op de Fiets’ zijn zo’n 6000 particuliere overnachtingsadressen aangesloten. Vrienden van de stichting kunnen tegen lage vergoeding hier overnachten.

Lees meer

Bed and Breakfast

De kenmerken van Bed and Breakfast zijn kleinschaligheid, een persoonlijke benadering en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn ruim 3000 bijzondere logeeradressen verspreid over heel Nederland.

Lees meer

Stayokay

Stayokay is dé hostelketen van Nederland. Met hostels gelegen op de mooiste plekjes van Nederland. Ze staan garant voor een gezellig verblijf tegen aantrekkelijke tarieven.

Lees meer

Natuurvriendenhuis

Vakantiehuizen in het groen, zo kun je Nivon Natuurvriendenhuizen omschrijven. Geen hotel, maar een gastvrij verblijf dat beheerd wordt door vrijwilligers. De Nivon-huizen staan open voor jong en oud, voor leden en niet-leden.

Lees meer

Kamperen bij de boer

De Stichting Vrije Recreatie (SVR) beschikt over ruim 2000 kampeer- en logeeradressen in binnen- en buitenland bij boeren en particulieren. Bij de VeKaBo zijn meer dan 1200 boerenaccomodaties aangesloten.

Lees meer

Alles voor je geregeld

Arrangementen

Wil je op fietsvakantie, maar niet alles zelf plannen? Kies dan voor een van de honderden kant-en-klare arrangementen. Meestal fiets je dan van hotel naar hotel. Bij standplaatsarrangementen fiets je vanuit één vast overnachtingsadres. Bij een fietstrektocht is bagagevervoer vaak inbegrepen of te organiseren.

Lees meer