Fietsevenementen

Elke maand leuke tochten

Kijk en kies

Op deze pagina zie je fietsevenementen die Wielersportbond NTFU organiseert. Elke maand is er wel een tocht of event waar je aan mee kunt doen. Dit zijn vooral fietsmeerdaagsen. Dan staat dus een hele streek een paar dagen in het teken van het fietsen. Je hebt vaak keuze uit verschillende afstanden. Van ongeveer 25 tot wel 100 km per dag. Een heel bekend evenement is natuurlijk de Drentse Fiets4Daagse.

Ook andere fietsevents staan aangekondigd op deze pagina. De keuze is reuze.

Alle recreatieve fietstochten van de NFTU op een rij

Fietsevenementen

Connection failure

Eendaagse evenementen

De meeste eendaagse fietsevenementen zijn toerfiets- en MTB-tochten; prestatietochten voor het extra sportieve werk. Hiervan vinden er ieder jaar vele duizenden plaats. Maar ook voor de ‘gewone’ recreatieve fietser worden diverse dagevenementen georganiseerd, zoals puzzelfietstochten, culinaire fietstochten en fietstestdagen.

Fietsmeerdaagsen

Bij een fietsmeerdaagse staan drie, vier dagen achter elkaar een hele streek in het teken van het fietsen. De weg lijkt dan eventjes helemaal van de fietser te zijn. Speciale tochten worden uitgezet, waarbij je vaak kunt kiezen uit verschillende afstanden, van ± 25 tot 100 km per dag. De bekendste fietsmeerdaagse is de Drentse Fiets4Daagse met jaarlijks zo’n 20.000 deelnemers.