Sportief fietsen

Fietsen met een gebogen stuur
Op pad met je racer, gravelfiets of adventure bike

Bikepacking

Steeds meer sportieve fietsers weten hun weg naar Nederland Fietsland te vinden. Niet zo gek want LF-routes nemen je mee naar de meest bijzondere plekken van ons land. Zelfs na flink wat fietskilometers te hebben gemaakt blijven er altijd nog onontdekte stukjes over. We laten je graag deze mooie verborgen plekken zien. Tijdens je fietstocht kun je in ieder geval rekenen op een in twee rijrichtingen bewegwijzerde route van het hoogste niveau. Ook staat de route garant voor vele kilometers over de leuke -meestal geasfalteerde- rustige wegen. Hier en daar fiets je over schelpenpaden of halfverharde paden. Met dunne racebandjes iets om rekening mee te houden. Lange saaie stukken langs grote N-wegen zul je niet snel treffen. Op deze pagina vind je alles voor een geslaagde tocht met je racefiets, gravelbike of andere sportieve fiets!

Een LF-route op je racefiets

Zij gingen je voor

De LF Zuiderzeeroute in één dag!

Je kan het je misschien moeilijk voorstellen maar Marina deed het maar liefst drie keer: de LF Zuiderzeeroute aan één stuk fietsen. Het is inmiddels een traditie geworden, een rondje LF Zuiderzeeroute om de langste dag van het jaar te vieren. De 440 kilometer (ongeveer dan hè) over dijken, dijken en nog eens dijken. Je zadel, je buitenblad en het gat in de lucht dat die andere dwazen creëren zijn deze dag je allerbeste vrienden. Je bent altijd net niet voor het donker thuis, komt de dag erna veels te laat op je werk, en ‘loopt’ minstens een week rond met het gevoel alsof je benen de jouwe niet zijn. Maar het is het allemaal meer dan waard!

Binnenkort volgt het hele verhaal

Bikepacking LF Kustroute

Wil je meer van Nederland zien? Dan stap je op de fiets! Dat was de gedachte van Jip en Anneke. Ze kochten wat campingspullen en vertrokken op de racefiets. Oke, ze hebben eerst een paar weekenden wat proeftripjes gedaan van 1-2 nachten. Werkt de bepakking en blijft het allemaal wel zitten? Eenmaal onderweg zit je opgescheept met alles wat je hebt meegenomen, gebruik je iets niet dan moet je het toch tot het eind meenemen. Spullen terug naar huis sturen of weggooien doe je ook niet snel. Van hun eerste echte fietsvakantie maakte ze een leuke video. Ook hebben ze een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de video en check de tips!
Fietsen

Populaire routes