Zuiderzeemuseum lanceert zijn ‘eigen’ Zuiderzeebier

LF Zuiderzeeroute
20 april 2021

Het Zuiderzeemuseum heeft twee Zuiderzeebieren laten brouwen, geïnspireerd op de Zuiderzeegeschiedenis: de Zeebodem Saison en de Suker Surep Dubbel. Het museum deed dit in samenwerking met twee bierbrouwers rond het IJsselmeer, Het Brouwdok uit Harlingen en Brouwerij Stijl uit Almere. Tijdens het weekend nagenieten van jouw LF Zuiderzeeroute fietsavontuur met een passend biertje erbij. Wat wil je nog meer?

Zeebodem Saison

Brouwerij Stijl uit Almere heeft zich laten inspireren door landbouwproducten uit de Flevopolder, de zeebodem van de voormalige Zuiderzee. In dit saison bier zijn wortelen en bieten verwerkt. Ook maakt het bier slim gebruik van een reststroom; brood dat niet meer verkocht kan worden, wordt gebruikt in dit bier, net zoals het oude Zuiderzeegerecht ‘bakkersverdriet’ ook oud brood gebruikte. Het resulteert in een fris, droog en dorstlessend bier.

Suker Surep Dubbel

Het Brouwdok uit Harlingen gebruikte een veelvoorkomend ingrediënt dat in verschillende streekgerechten werd gebruikt om de dagelijkse kost meer smaak te geven: stroop. In combinatie met verschillende specerijen resulteert dit in een kruidig en dorstlessend bier: een moderne versie van een schippersdrankje.

Bestellen kan (nu) alleen online via de website van het Zuiderzeemuseum.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen