Samenwerken

Met onze netwerkpartners zorgen voor de mooiste routes
Initiator van Nederland Fietsland

Het Fietsplatform

NederlandFietsland.nl is een initiatief van het Landelijk Fietsplatform. Het Fietsplatform is opgericht in 1987 als onafhankelijk samenwerkingsverband voor het recreatieve fietsen in ons land.  Het Fietsplatform heeft een heldere missie: Op de fiets beleef je Nederland op z’n mooist. Het is onze missie om Nederland het beste recreatieve fietsland in de wereld te laten zijn, nu en in de toekomst. 

Als netwerkorganisatie verbindt het Fietsplatform de vele partijen die direct of indirect betrokken zijn bij het recreatieve fietsen. Intensieve samenwerking is er met alle regionale routebureaus, maar ook met overheid, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. 

 

 

Gezocht: ondernemers die van fietsers houden

Voor ondernemers

Via het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! laten we fietsers zien welke fietsvriendelijke horeca en logies extra aantrekkelijk zijn voor een pauze of een overnachting. Bent u een fietsvriendelijk bedrijf? Profiteer dan ook van het Fietsers Welkom! label. Klik voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Meer informatie en aanmelden
Trots op onze samenwerkingen

Een greep uit onze partners

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is met 4 miljoen leden de grootste vereniging in Nederland. De ANWB komt op voor de ledenbelangen op het gebied van vakantie, vrije tijd en mobiliteit. Ze biedt ook producten en diensten op het gebied van hulpverlening, reizen, informatie, advies en verzekeringen. De ANWB is de initiatiefnemer geweest voor de oprichting van het Fietsplatform.

Naar website ANWB

De Fietsersbond is de belangenbehartiger voor alle 13,5 miljoen fietsers in Nederland en zet zich succesvol in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen, fietsen te stallen en voor betere fietsroutes. De Fietsersbond heeft 35.000 leden, 150 lokale afdelingen in het land en 1.500 actieve vrijwilligers die zorgen dat de belangen van fietsers overal in Nederland meetellen.

Naar website Fietsersbond

Wielersportbond NTFU is de grootste overkoepelende sportorganisatie voor fietssport in Nederland en is aangesloten bij NOC*NSF. Wielersportbond NTFU zet zich in voor alle soorten fietssport zonder wedstrijdkarakter, zoals toerfietsen, mountainbiken en recreatief fietsen. De NTFU behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen en waarborgt de kwaliteit van de fietstochten die door hen worden georganiseerd.

Naar website NTFU

De R van RAI Vereniging staat voor Rijwiel. Fietsen heeft nog steeds een belangrijke rol binnen de vereniging. De missie is: ‘Stimuleer fietsgebruik als mobiliteitsoplossing voor de 21e eeuw’. De sectie Fietsen van RAI Vereniging maakt zich daarom onder andere sterk voor verbetering van de verkeersveiligheid, fietsinfrastructuur (zoals snelfietspaden en voldoende stalling bij stations).

Naar website Rai afdeling fietsen