Cultuur snuiven

Monumenten, historische gebouwen en kunstobjecten
Wat doet dat kasteel hier?

Onderdompelen in de cultuurhistorie

Zeg je Nederlandse cultuur, dan denk je al gauw aan fietsen. We zijn het enige land met meer fietsen dan inwoners en daarmee verdient het ook zeker een plekje tussen het Nederlands immaterieel erfgoed. De cultuur ontdek je op een stukje cultuur! Dus stap op de fiets en maak kennis met de verhalen achter de grafheuvels, imposante kastelen, stoomgemalen en steengroeven. En niet te vergeten de machtige forten, adellijke landhuizen, bezetters, bevrijders en atoombunkers.

Met de kant-en-klare knooppuntroutes

Dagje cultuur snuiven

Laat je inspireren

Fietsen en de Nederlandse cultuur

Op de fiets

Ontdek de Nederlandse cultuur

Zo gaat de molen

Zo gaan de wielen, de wielen, de wielen. Ze draaien rond en rond 😉 We hebben een aantal routes voor je uitgezocht met een stukje oer-Hollands karakter. Al fietsend maak je kennis met de molens die vroeger zorgden voor drooglegging van het land en meelproductie. De ene molen is nog in gebruik, terwijl de ander dienstdoet als restaurant.

Ontdek de mooiste molen fietsroutes

Hollandse wind

Hollandser kun je het niet krijgen. Het resultaat van eeuwenlange droogleggingen is een polderlandschap met grazende koeien, ringdijken, vaarten, stolpboerderijen en wuivend riet. Rugwind is er absoluut een pre. Noord-Hollandse steden als Haarlem, Hoorn en Enkhuizen, rijk geworden in de Gouden Eeuw, zorgen voor een dosis cultuur.

Ontdek Noord-Holland op de fiets
Laat je onderdompelen in de rijke cultuur van Nederland

Cultuurrijke fietsvakanties