LF Waterlinieroute | Beverwijk - Uithoorn

  • Afstand 48 km

  • Beverwijk - Uithoorn

Vandaag start je de dag op de Vuurlinie. Langs de route kom je vaker over wegen die verwijzen naar de linie. Vlak na Spaarndam trap je bijvoorbeeld over de Genieweg, Stelling, Liniepad en Redoute. Voorbij Spaarndam kom je in een strategisch lastiger gebied (maar esthetisch oh zo mooi). Heel Haarlem onder water zetten ging net te ver. Voor extra verdediging werd de linie hier voorzien van drie forten vlak achter elkaar.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Je komt langs Fort bij PenningsveerFort aan de Liede en het Fort bij de Liebrug (niet te zien vanaf de route). De drie forten waren voornamelijk bedoeld om de spoorweg, de trekvaart en de straatweg te verdedigen.

De route gaat verder van Fort bij Vijfhuizen via Fort bij Hoofddorp naar Fort bij Aalsmeer en is lang en recht. En spannend. Je fietst namelijk langs de Geniedijk, weer zo’n kenmerkende aarden liniewal. Deze is meer dan 10 kilometer lang en gaat dwars door de Haarlemmermeerpolder (en dwars door Hoofddorp). Aangekomen bij de Amsteldijk Zuid bevind je je op het zuidelijke deel van de Stelling. Tijdens de laatste kilometers van deze etappe kom je langs Fort aan de Drecht.

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten