LF Waterlinieroute | Uithoorn - Naarden

  • Afstand 48 km

  • Uithoorn - Naarden

Je zit nog maar net op de fiets als je Fort bij Uithoorn passeert. Peddelend langs de prachtig meanderende Waver begint het op te vallen: je tocht gaat vaak langs rivieren. Dat is niet voor niets! Rivieren waren handige, natuurlijke verdedigingslijnen. Extra obstakels om het de vijand maar zo moeilijk mogelijk te maken. Daarnaast voorzagen ze in watertoevoer voor de inundatievelden.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Nu doen ze goede diensten als een aantrekkelijk decor voor de militaire speurtocht. Vandaag kom je eerst langs Fort Waver Amstel en Fort in de Botshol. Bij het naderen van Abcoude fiets je langs de gecamoufleerde frontzijde van Fort aan de Winkel en aan de Batterijen aan het Gein. Niet veel later volgt ook Fort bij Nigtevecht. Vanaf Fort C bij Muiden ga je een stapje terug in de tijd. Je fietst nu langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, opgezet na het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden in 1815. Je stopt in Naarden en morgen ontdek je meer over deze verdedigingswerken.

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten