LF Waterlinieroute | Leerdam - Geertruidenberg

  • Afstand 48 km

  • Leerdam - Geertruidenberg

In glasstad Leerdam stap je op de fiets richting de vesting Gorinchem. Weer zo’n belangrijk strategisch gebied op de route. Met de oversteek naar Woudrichem ben je op Noord-Brabantse gronden terechtgekomen. Ook hier fiets je verder over liniedijken, waarbij de Oudendijk het meest in het oog springt vanwege het grote aantal groepsschuilplaatsen dat je hier tegenkomt.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.

 De bunkers zijn vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gebouwd om de soldaten te beschermen bij bombardementen, vandaar de naam ‘groepsschuilplaats’. Elke bunker diende als veilig onderkomen voor tien soldaten. Na Fort (Werk aan de) Bakkerskil zet je koers richting Geertruidenberg, tijd om de benen rust te geven. Op naar morgen!

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten