LF Waterlinieroute | Naarden - Utrecht

  • Afstand 51 km

  • Naarden - Utrecht

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft een enorm stempel gedrukt op het landschap. Het is het grootste rijksmonument van Nederland én wordt waarschijnlijk in 2021 erkend als UNESCO Werelderfgoed. Langs dit bijzondere verdedigingswerk zet je je tocht vandaag voort! In de 17e eeuw werd de Hollandse Waterlinie aangelegd om Holland te beschermen tegen de Fransen.

Fietsboot Vecht
Op deze etappe kun je in het fietsseizoen ook een deel van de route met de Fietsboot Vecht afleggen.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.De linie liep van de Zuiderzee tot aan de Lek. De stad Utrecht viel erbuiten, omdat deze al in handen was van de Fransen. In 1815 werd deze Oude Hollandse Waterlinie vervangen door de Nieuwe, die wel Utrecht meenam. Zo werd West-Nederland beschermd tegen vijandelijke aanvallen. Voordat je vandaag in Utrecht bent, het eindstation van deze etappe, maak je eerst nog kennis met Fort NieuwersluisFort Kijkuit en Fort Spion. Vergeet ook niet te genieten van de prachtige Loosdrechtse en Ankeveense Plassen.

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten