LF Waterlinieroute | Edam - Beverwijk

  • Afstand 43 km

  • Edam - Beverwijk

Je start je strategische fietstocht bij de Stelling van Amsterdam, de jongste van de drie waterlinies die je tijdens deze 410 kilometer volgt. Veel forten die je tegenkomt hebben een andere bestemming gekregen, van horeca tot kunstlocatie, die vallen behoorlijk op. Meer verborgen sporen van de linie worden vaak ‘verraden’ door bruine bordjes met interessante info over de Stelling.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Een van de best bewaard gebleven forten van de Stelling: Fort bij Edam. Voordat je aan de etappe begint is het eerst zoeken naar de toegang voor een bezoekje aan het fort. Eenmaal op de fiets rijd je bij het Fort benoorden Purmerend (nu wijnimport) de Beemster in en kom je eindelijk langs een duidelijk zichtbaar Fort Resort Beemster, vroeger Fort aan de Nekkerweg. Je verlaat het Noordhollands Kanaal, en daarmee het noordfront, en vervolgt je weg langs het westfront van de Stelling, voor de vijand die zo maar eens vanaf de Noordzee zou komen. De dag eindigt na een bezoekje aan het Fort aan de St. Aagtendijk in Beverwijk.

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten