Goede voorbereiding

Extra service en gemak
Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Fietsgids

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord.

Lees meer

Volg de bordjes

De bewegwijzering van de LF-routes is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes met routeaanduiding.

Bekijk de bordjes

Op stap met de app

Laat je bij het fietsen begeleiden door de LF-app. Gratis en handig voor onderweg. De Maasroute staat er in detail in. Net als de Fietsers Welkom! horeca en logies. En o ja, ook de veertijden vind je terug in de app.

Ontdek de app

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Download GPX tracks

Afstandentabel

Voor je gemak hebben we de LF-routes in dagtrajecten verdeeld. Als je liever zelf je tocht plant, helpt de afstandentabel je op weg.

Ga naar de afstandentabel

Je fiets mee in de trein

Als je je fiets wilt meenemen in de trein, dan kan dat. Hij mag mee buiten de spitsuren. Je koopt een Dagkaart fiets met een vast tarief ongeacht afstand en bestemming.

De mogelijkheden

Oorkonde en framesticker

Heb je de gehele LF-route gefietst? Dan kun je een passende herinnering aanvragen: een schildje om op je frame te plakken, een persoonlijke oorkonde en vermelding in de eregalerij.

Lees meer

Actuele informatie

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we.

Check de info

Help... wat neem ik mee?

De voorbereiding gaat goed. Je hebt je route bepaald, de fietsgids misschien al gekocht. Maar wat neem je mee? Met de online paklijstmaker stel je zo je eigen lijst samen. Van zakmes tot schuurspons. En van oplader tot binnenband.

Naar de paklijst

Ga over de grens

De smaak te pakken? Dan kun je de doorgaan op de internationale Maasfietsroute. Deze EuroVelo 19 is tussen Noordzee en het Franse Langres zo’n 1166 km lang. Ga jij de grens over op ontdekkingsreis? Of bij de LF Kustroute op de internationale North Sea Cycle Route. Deze EuroVelo 12 voert door alle landen rondom de Noordzee en is ruim 7.000 km lang.

Lees meer

Dagtochten (na)bij de route

Heb je een pauzedag tijdens je LF tocht, maar wil je toch even een rondje fietsen? Kies dan een knooppuntroute die aansluit bij het thema en duik dieper de regio in.

Ontdek de regio

Fietsarrangementen

Een fietsvakantie kun je natuurlijk helemaal zelf plannen. Wil je dat niet, kies dan voor een van de honderden kant-en-klare fietsvakan­ties. Er zijn arrangementen waarbij je fietst van hotel naar hotel. Maar ook waarbij je een lang weekend gaat fietsen vanuit een vast over­nachtings­adres; de zogenoemde standplaatsarrangementen. Kies je voor een trek­tocht, dan kan baga­gever­voer worden gere­geld.

Ontdek de arrangementen