Volg de bordjes

Volg de bordjes

De bewegwijzering is eenvoudig en duidelijk: alle nieuwe LF-routes zijn in twee richtingen voorzien van bordjes. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Zo kun je je altijd oriënteren.

De fietsgidsen van de routes bieden handige kaarten. En je leest er het verhaal over de route. Je kunt ook de gratis LF-app downloaden. Hierin staat de route in detail, de veertijden en alle adressen van Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route.

LF Maasroute

De LF Maasroute is 480 kilometer lang en loopt van de Belgische grens naar de Noordzee, vice versa. Je kunt de rivier afzakken en zo van Maastricht via Hoek van Holland naar Rotterdam fietsen. Stroomopwaarts fietsen kan ook, dan begin je in Rotterdam en eindig je in Maastricht. En als je de smaak te pakken hebt, kun je na Maastricht doorfietsen tot aan de bron van de Maas in Frankrijk. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Maastricht – Hoek van Holland – Rotterdam, dan wel Rotterdam – Hoek van Holland – Maastricht. Aan het extra beeldmerk herken je de Internationale Maasfietsroute, EuroVelo 19. De LF Maasroute vormt het Nederlandse deel.

 

LF Zuiderzeeroute

De LF Zuiderzeeroute is over de volledige 440 kilometer lengte in twee richtingen bewegwijzerd. Je kunt de route met de klok mee fietsen of andersom. Bij de indeling van de etappes hanteren we Amsterdam als startpunt, maar je kunt aanhaken op elk gewenst punt van de route, net wat voor je handig is. De bewegwijzering van de LF Zuiderzeeroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Zuiderzeeroute’. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Amsterdam – Enkhuizen –  Afsluitdijk – Kampen – Amsterdam, dan wel Amsterdam – Kampen – Afsluitdijk – Enkhuizen – Amsterdam

LF Kustroute

Over de volledige 610 km is de LF Kustroute in twee richtingen bewegwijzerd. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. De bewegwijzering is eenvoudig en duidelijk: de route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Kustroute’. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Cadzand-Bad – Bad Nieuweschans, dan wel Bad Nieuweschans – Cadzand-Bad. Aan het extra beeldmerk herken je de Internationale Noordzeefietsroute (North Sea Cycle Route), EuroVelo 12. De LF Kustroute vormt het Nederlandse deel.

LF Waterlinieroute

De LF Waterlinieroute is 410 kilometer lang en loopt van Edam naar Bergen op Zoom, vice versa. Je kunt de linies afzakken en zo van Edam naar Bergen op Zoom fietsen. Andersom fietsen kan ook, dan begin je in Bergen op Zoom en eindig je in Edam. En als je de smaak te pakken hebt, kun je bij Edam zo overstappen op de LF Zuiderzeeroute 😉 Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Edam – Bergen op Zoom, dan wel Bergen op Zoom – Edam.