Fietsapps

Laat je onderweg begeleiden
Bekijk het aanbod

Welke fietsapp gebruik jij?

Het aantal fiets-apps groeit snel. Op deze pagina tref je een beknopt overzicht. Heb je zelf een fiets-app of overweeg je er een te gaan gebruiken kijk dan ook even op de downloadpagina van de LF-fietsroutes. Hier kun je GPS bestanden downloaden. Handig voor onderweg!

LF-app

Met deze app kun je de nieuwste LF-routes fietsen. Dit zijn de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en LF Waterlinieroute. En, de unieke LF Ronde van Nederland staat er ook in. De app toont de routetrack, diverse bezienswaardigheden en alle locaties van Fietsers Welkom! adressen. Handig om een overnachtingsadres langs de route te zoeken. De app is ook interactief. Je kunt een review plaatsen, wijzigingen en obstakels in de route doorgeven of een suggestie doen voor het toevoegen van een bijzondere plek langs de route. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play.

Fietsknoop

De app Fietsknoop biedt alle fietsknooppunten in Nederland, België en de grensstreek met Duitsland. Plan en fiets op basis van de fietsknooppunten een eigen fietsroute. Geplande routes kun je ook mailen en bewaren om later te halen. Met een gratis Fietsknoop registratie zijn je bewaarde fietsroutes (offline) op meerdere apparaten te beheren en gebruiken. Ook alle Fietsers Welkom! adressen zijn zichtbaar. De app biedt ook spraakondersteuning, gekoppeld aan het GPS-volgsysteem. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Extra mogelijkheden biedt Fietsknoop[+]Plus. Dit kost 5.99 euro per 12 maanden.

ANWB Eropuit app

De ANWB Eropuit app biedt fietsroutes en wandelroutes. En veel inspiratie en tips voor als je eropuit wilt in Nederland. Er staan kant-en-klare ANWB fiets- en wandelroutes in. Of kies één van de Leden voor Leden wandel of fietsroutes. Ook kun je je eigen fiets- of wandelroute via knooppunten maken. Ook zie je de leuke fietscafeetjes of terrassen waar je als ANWB-fietspaslid korting krijgt. En gaat er onderweg iets mis? Via de app meld je eenvoudig pech of diefstal van je fiets. Ook de ANWB winkels staan in de app. De app is gratis beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Fietssport-app

Met deze Fietssport-app heb je een complete wielergids in je achterzak. Bekijk alle NTFU-toertochten op onze kalender, download de beste routes én ontdek de mooiste spots bij jou in de buurt. De app staat boordevol uitdagende klimmen, kasseien, gravelstroken, monumenten en wielercafés. Kortom de perfecte app voor de meer sportievere fietser. Downloaden kan voor iPhone en Android.

Routiq app (route.nl)

De gratis app Routiq – voorheen route.nl app – heeft zo’n 150.000 fiets- en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Je kunt filteren op lengte en provincie. Of zoek via het vrije zoekveld naar routes dichtbij een plaats. Op de kaart zie je je eigen positie ten opzichte van de route (als locatiebepaling aanstaat). Verder biedt de app een routebeschrijving, foto’s en handige adressen zoals VVV’s of treinstations. Downloaden kan voor iPhone en Android.

Fietsroutenetwerk app

De app fietsroutenetwerk is er ook voor het zelf samenstellen van een fietsroute aan de hand van de fietsknooppunten. Tijdens het fietsen word je – als je de locatievoorziening hebt aanstaan – op de hoogte gebracht van interessante locaties. Denk aan bezienswaardigheden of plekken waar je terecht kunt voor koffie met appelgebak, een lunch of diner. De app is te downloaden voor iPhone en Android.

RoutAbel

De route-app van Abel Life, RoutAbel, biedt ruim 500 fiets-, wandel-, vaar-, ruiter- en skeelerroutes in heel Nederland en er komen telkens nieuwe bij. Naast de navigatie en het kaartmateriaal staat leuke weetjes en mooie verhalen in de app. De navigatie is 100% offline; wel dient je locatiebepaling aan te staan. Download de app voor iPhone of Android.

Fietsen123

In deze app zitten honderden gratis knooppuntenfietsroutes. De routes zijn afgebeeld als knooppunten en op een landkaart, waardoor de app op de fiets te gebruiken is als fietskaart. De app biedt daarnaast informatie over fietsenmakers, fietsverhuurbedrijven, horecagelegenheden en oplaadpunten. Download de app voor iPhone of Android.

Routeplanner

De Fietsersbond Routeplanner is alom bekend. Er is ook een gratis routeplanner app voor iPhone en Android. Hiermee kun je een eigen fietsroute uitstippelen, van elke locatie naar elke locatie in Nederland. Of plan een fietsrondje met behulp van fietsknooppunten. Als je via de desktopversie een (gratis) persoonlijke account aanmaakt en route uitstippelt kun je deze via de app oproepen.

Fietsnetwerk

De Fietsnetwerk app is een gratis app om fietsroutes mee te fietsen,. Je kunt zoeken op locatie, thema of dicht in de buurt. Ook kun je informatie krijgen over de leukste ‘afstapmomenten’ zoals horeca, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden. Onderweg zie je bij elk knooppunt wat het volgende punt op je route is. De app geeft de routebeschrijving van en naar de ‘afstapmomenten’. Download de app voor iPhone of Android.

Krijg nog meer

Fietstips