Fietsapps

Laat je onderweg begeleiden
Bekijk het aanbod

Welke fietsapp gebruik jij?

Het aantal fiets-apps groeit snel. Op deze pagina tref je een beknopt overzicht. Heb je zelf een fiets-app of overweeg je er een te gaan gebruiken kijk dan ook even op de downloadpagina van de LF-fietsroutes. Hier kun je (na gratis registratie) GPS bestanden downloaden. Handig voor onderweg!

LF-app

Met deze app kun je de nieuwe LF-icoonroutes fietsen. De eerste vier LF-icoonroutes staan in de app (LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en LF Waterlinieroute). De app toont de routetrack, diverse bezienswaardigheden en alle locaties van Fietsers Welkom! adressen. Handig om een overnachtingsadres langs de route te zoeken. De app is ook interactief. Je kunt een review plaatsen, wijzigingen en obstakels in de route doorgeven of een suggestie doen voor het toevoegen van een bijzondere plek langs de route. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play.

Fietsknoop

De app Fietsknoop biedt alle fietsknooppunten in Nederland en Vlaanderen en een groot deel van Wallonie en de grensstreek met Duitsland. Je kan op basis van de fietsknooppunten een eigen fietsroute plannen en fietsen. Geplande routes kun je in een knooppuntenlijst zien, mailen en bewaren om later te halen. Met een gratis Fietsknoop registratie zijn je bewaarde fietsroutes (offline) op meerdere apparaten te beheren en gebruiken. Ook alle Fietsers Welkom! adressen zijn zichtbaar. De app biedt ook spraakondersteuning, gekoppeld aan het GPS volgsysteem. De app is gratis beschikbaar voor iPhone, Android en Windows. Je kunt ook kiezen voor extra mogelijkheden met Fietsknoop[+]Plus, die kost 5.99 euro per 12 maanden.

ANWB Eropuit app

De Eropuit app is een uitbreiding van de vertrouwde Fietsen app. Je vindt er niet meer alleen fietsroutes, maar ook onze wandelroutes en inspiratie en tips voor als je eropuit wilt in Nederland. De route wordt getoond op een kaart en volgt jou gedurende de fietstocht. Zo weet je altijd waar je bent. Ook zie je meteen waar de leuke fietscaféetjes of terrassen zitten, waar je als ANWB-fietspaslid korting krijgt. En gaat er onderweg iets mis? Via de app meld je eenvoudig pech of diefstal van je fiets. Wel zo handig. De routes zijn zorgvuldig samengesteld aan de hand van fietsknooppunten. De app is gratis beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Fietssport-app

Met deze Fietssport-app heb je een complete wielergids in je achterzak. Bekijk alle NTFU-toertochten op onze kalender, download de beste routes én ontdek de mooiste spots bij jou in de buurt. De app staat boordevol uitdagende klimmen, kasseien, gravelstroken, monumenten en wielercafés. Kortom de perfecte app voor de meer sportievere fietser. Downloaden kan voor iPhone en Android.

Route.nl app

De populaire website route.nl heeft ook een gratis app met meer dan 150.000 fiets- en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Een route zoeken is heel eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld filteren op lengte en provincie. Of gebruik het vrije zoekveld om direct de routes nabij een plaats te vinden. Als je de route opent zie je een in- en uitzoombare fietsroutekaart en je eigen positie ten opzichte van de route (locatiebepaling moet hiervoor aanstaan). Verder biedt de app een routebeschrijving bij de route, foto’s en handige adressen van VVV’s, groene parkeerplaats of treinstation. Downloaden kan voor iPhone en Android.

Fietsroutenetwerk app

De app fietsroutenetwerk is er ook voor het zelf samenstellen van een fietsroute aan de hand van de fietsknooppunten. Tijdens het fietsen word je – als je de locatievoorziening hebt aanstaan – op de hoogte gebracht van interessante locaties zoals bezienswaardigheden en kun je zien waar je terecht kunt voor koffie met appelgebak, een lunch of diner. De app is te downloaden voor iPhone en Android.

RoutAbel

De route-app van Abel Life, RoutAbel, biedt ruim 500 fiets-, wandel-, vaar-, ruiter- en skeelerroutes in heel Nederland en er komen telkens nieuwe bij. Naast de navigatie en het kaartmateriaal staat leuke weetjes en mooie verhalen in de app. De navigatie is 100% offline; wel dient je locatiebepaling aan te staan. Download de app voor iPhone of Android.

Fietsen123

In deze app zitten honderden gratis knooppuntenfietsroutes. De routes zijn afgebeeld als knooppunten en op een landkaart, waardoor de app op de fiets te gebruiken is als fietskaart. De app biedt daarnaast actuele informatie over fietsenmakers, fietsverhuurbedrijven, horecagelegenheden en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook het laatste fietsnieuws lees je via de app. Download de app voor iPhone of Android.

Routeplanner

De Fietsersbond Routeplanner is alom bekend. Er is ook een gratis routeplanner app voor iPhone en Android. Deze is juli 2021 volledig herbouwd. Hiermee kun je een eigen fietsroute uitstippelen, van elke locatie naar elke locatie in Nederland. Of plan een fietsrondje met behulp van fietsknooppunten. Als je via de desktopversie een (gratis) persoonlijke account aanmaakt en route uitstippelt kun je deze via de app oproepen.

Natuurroutes

Laat je verrassen door honderden routes in de natuur en luister naar de wonderlijke verhalen van onze boswachters. Download de route-app van Natuurmonumenten: Natuur Routes. De unieke route-app biedt meer dan 300 wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland. Van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen. De route-app is onbeperkt te gebruiken voor leden van Natuurmonumenten. ben je geen lid? Dan kun je de app gratis proberen.  De route-app is te downloaden voor iPhone en Android toestellen.

Fietsnetwerk

De Fietsnetwerk app is een gratis app om fietsroutes mee te fietsen en daarnaast ook informatie te krijgen over de leukste ‘afstapmomenten’ in de buurt. Zoek in de app je gewenste route op locatie, thema of dicht in de buurt. Onderweg zie je bij elk knooppunt wat het volgende punt op je route is. Ook lees je direct wat er in de omgeving te zien en te doen is. De app geeft de routebeschrijving naar deze ‘afstapmomenten’ zoals horeca, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden en weer terug naar het knooppunt waar je de fietsroute kunt vervolgen. Download de app voor iPhone of Android.

Krijg nog meer

Fietstips