Fietsverhuur

Fietstips

Het liefst neem je overal je eigen fiets mee naar toe, toch kan het soms handig zijn om een fiets te huren. Er is zijn zoveel verschillende fietsverhuurbedrijven en fietsenwinkels, dat het huren van een fiets bijna altijd en overal kan. Alle mogelijkheden vind je op deze pagina.

Een fiets huren op het station

Wanneer je regelmatig een fiets wilt huren, kun je ook een abonnement nemen op de OV-fiets. Een OV-fiets kost € 4,45 per keer (max. 24 uur). Het abonnement sluit je eenvoudig online af en koppel je aan je persoonlijke OV-chipkaart. Hieraan zijn geen abonnementskosten verbonden. (NS incasseert jaarlijks ter verificatie van je persoons- en betaalgegevens € 0,01). De OV-fiets is te huren op ruim 300 locaties, vooral bij NS-stations. Kijk voor meer informatie op www.OV-fiets.nl.

Andere opties fietsverhuur

Ook bij veel fietsenmakers, zeker in recreatiegebieden, zijn fietsen te huur. De VVV in de regio heeft hier informatie over. Je kunt ook zoeken op fietsverhuur.startpagina.nl of zoek hier naar een fietsverhuurder. Een nieuwe speler op fietsverhuurgebied is BimBimBikes. Dit online verzamelplatform biedt fietsverhuur aan in meer dan 60 landen, waaronder natuurlijk Nederland. Wil je een trekkingfiets of racefiets huren, dan kan dat via Wiel-rent. Prettig is dat je bij hen – tegen bijbetaling – de gehuurde fiets in een andere stad kunt inleveren.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen