LF-routes

Langeafstand Fietsroutes
De mooiste fietsroutes van Nederland

Wat zijn LF-routes?

LF-routes – voluit Langeafstand Fietsroutes – zijn ideaal voor het plannen van je meerdaagse fietstocht. Er is zo’n 3700 km bewegwijzerde LF-route door boerenland, over uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust.

De LF-routes bestaan al tientallen jaren. Op dit moment zitten ze midden in een doorontwikkeling. Het LF-netwerk verandert in een reeks vernieuwde LF-routes. De eerste vier LF-routes volgens de nieuwe standaard zijn al klaar. Maar ook enkele ‘oude’ LF-routes kun je gewoon nog fietsen. Je leest het op deze pagina.

De meest complete fietsroutes

De nieuwste LF-routes

In de doorontwikkeling van LF-routes zijn er vier volgens de nieuwe standaard: de LF Kustroute, de LF Maasroute, de LF Waterlinieroute en de LF Zuiderzeeroute. Deze Langeafstand Fietsroutes hebben een sterk thema en hoge service en kwaliteit voor de vakantiefietser. Elke afzonderlijke route heeft een fietsgids, gratis app én een eigen webstek. Daar kun je terecht voor de mooiste bezienswaardigheden, leukste overnachtingsadressen en compleet verzorgde arrangementen. Heb je één van deze routes gefietst? Vraag dan de passende herinnering aan: een schildje om op je frame te plakken en een persoonlijke oorkonde. Als verrijking op deze routes zijn er de LF-weekendtochten. Twee of drie dagen fietsen – mag natuurlijk ook door de week. Ook ideaal als eerste kennismaking met het meerdaags fietsen.

Spaar ze allemaal

Nieuwste LF-routes