Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

Actuele informatie - ga goed voorbereid op pad

LF Ronde van Nederland

Volg een stuk de knooppunten

Tussen Heel (bij Thorn) en Best (bij Eindhoven) volg je een reeks knooppunten. De bordjes van de LF7 Oeverlandroute zijn namelijk uit het veld verdwenen. Er is een handige Reiswijzer, als aanvulling op de fietsgids Ronde van Nederland. De Reiswijzer bevat een opsomming van de volgen knooppunten.

Naar reiswijzer

Bordjes LF Maas- en LF Kustroute

Tussen Arnhem en Middelaar volg de bordjes LF3. Verder volg je in Limburg de bordjes van de LF Maasroute. Tussen Vlissingen en Lauwersoog volg je de bordjes van de LF Kustroute.

Met de fietsbus naar de overkant

Werkzaamheden Afsluitdijk

T/m april 2022 vinden werkzaamheden plaats op de Afsluitdijk. Dit gebeurt gefaseerd tussen Den Oever en Kornwerderzand. Delen van het fietspad worden tijdelijk afgesloten. De speciale Afsluitdijk-fietsbus brengt je kosteloos langs de werkzaamheden. Er zijn vier haltes voor fietsers en wandelaars. Doordeweeks, ’s morgens en laat in de middag is het een stuk rustiger in de fietsbus dan in het weekend. Doe er je voordeel mee. Alle informatie over de fietsbus vind je op de speciale website.

Maar wie van avontuur houdt en niet graag in een bus zit is er een alternatief: eilandhoppen. Via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Eenmaal op het vaste land in Harlingen pak je de route weer op.