Actuele informatie - ga goed voorbereid op pad

LF Ronde van Nederland

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

Alternatieve route via veer Rozenburg

Veer Hoek van Holland - Maasvlakte uit de vaart

Alternatieve route LF Kustroute en LF Ronde van Nederland ivm veer HvK uit de vaart

Periode: per 1 januari 2022

Helaas is per 1 januari 2002 het veer over de Maasvlakte uit de vaart. Dit betekent dat je bij het fietsen van de LF Ronde van Nederland, en dat concreet het deel over de LF Kustroute, een alternatieve route moet fietsen. Namelijk via het veer bij Rozenburg. Op het kaartje zie je in geel de alternatieve route aangegeven tussen knooppunt 01 bij Oostvoorne en knooppunt 94 bij Hoek van Holland. Je kunt daarbij deels de bordjes van de LF Maasroute volgen. Hieronder in detail de te volgen alternatieve route:

Cadzand-Bad naar Bad Nieuweschans:
• Volg vanaf knooppunt (knpt) 01 vlak bij Oostvoorne de LF Maasroute (bordjes richting Maastricht) tot knpt 30 (knpt 01-51-52-53-26-25-31-30).
• Volg vanaf knpt 30 de knpt 29-97-98-64-28-40 (met het veer van Rozenburg naar Maassluis).
• Volg in Maassluis vanaf knpt 40 de borden van de LF Maasroute (bordjes richting Maastricht) tot knpt 94 (knpt 40-37-22-94).
• Pak bij knpt 94 de LF Kustroute weer op (richting knpt 21).

Bad Nieuweschans naar Cadzand-Bad:
• Volg vanaf knooppunt (knpt) 94 in Hoek van Holland de LF Maasroute (bordjes richting Rotterdam) naar knpt 40 in Maassluis (knpt 94-22-37-40).
• Neem bij knpt 40 het veer naar Rozenbrug en volg knpt 28-64-63-98-97-29-30.
• Volg vanaf knpt 30 de Maasroute (bordjes richting Rotterdam) richting Oostvoorne (knpt 30-31-25-26-53-52-51-01).
• Pak bij knpt 01 weer de LF Kustroute op (richting knpt 03).

Fietsplatform, beheerder van nederlandfietsland.nl is aan het lobbyen voor hervatting van een veerverbinding.

Printversie alternatieve LF Kustroute
Overige meldingen

Volg een stuk de knooppunten

Tussen Heel (bij Thorn) en Best (bij Eindhoven) volg je een reeks knooppunten. De bordjes van de LF7 Oeverlandroute zijn namelijk uit het veld verdwenen. Er is een handige Reiswijzer, als aanvulling op de fietsgids Ronde van Nederland. De Reiswijzer bevat een opsomming van de volgen knooppunten.

Naar reiswijzer

Bordjes LF Maas- en LF Kustroute

Tussen Arnhem en Middelaar volg de bordjes LF3. Verder volg je in Limburg de bordjes van de LF Maasroute. Tussen Vlissingen en Lauwersoog volg je de bordjes van de LF Kustroute.

Met de fietsbus naar de overkant

Werkzaamheden Afsluitdijk

T/m april 2022 vinden werkzaamheden plaats op de Afsluitdijk. Dit gebeurt gefaseerd tussen Den Oever en Kornwerderzand. Delen van het fietspad worden tijdelijk afgesloten. De speciale Afsluitdijk-fietsbus brengt je kosteloos langs de werkzaamheden. Er zijn vier haltes voor fietsers en wandelaars. Doordeweeks, ’s morgens en laat in de middag is het een stuk rustiger in de fietsbus dan in het weekend. Doe er je voordeel mee. Alle informatie over de fietsbus vind je op de speciale website.

Maar wie van avontuur houdt en niet graag in een bus zit is er een alternatief: eilandhoppen. Via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Eenmaal op het vaste land in Harlingen pak je de route weer op.