Over ons

Nederland Fietsland
De organisatie achter

Nederland Fietsland

Doel label Nederland Fietsland
Voor het LF-net is de hoofddoelgroep de langeafstandfietser/fietsvakantieganger, voor de regionale knooppuntnetwerken zijn dit de dagtochtenfietsers. De beide netwerken vullen elkaar aan, en overstappen van het ene netwerk op het andere gaat steeds makkelijker. Het promoten gebeurt vooral via deze website nederlandfietsland.nl. Binnen de website ligt een stevig accent op de verschillende regio’s en hun fietsmogelijkheden en op het aanbod fietsvriendelijke Fietsers Welkom! adressen.

Het Fietsplatform werkt als initiator van NederlandFietsland.nl nauw samen met andere organisaties die zich bezighouden met het fietsen. Zo zijn ANWB, Fietsersbond en Wielersportbond NTFU in het stichtingsbestuur vertegenwoordigd. Ook is er afstemming met partijen als HISWA-RECRON, Koninklijke Horeca Nederland, Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, VVV Nederland en Rai afdeling fietsen.

Daarnaast onderhoudt het Fietsplatform contact met tal van andere partijen die direct of indirect met fietsrecreatie/-toerisme in ons land te maken hebben. Van vertegenwoordigers vanuit het toeristisch bedrijfsleven tot terreinbeheerders. En van kennis- en onderzoeksinstellingen tot organisaties in de sfeer van de gezondheidsbevordering – het werkterrein is zeer ruim.

Ook dat verzorgen wij!

Actuele info

Wij bieden fietsers een overzicht van actuele zaken die spelen en die van invloed kunnen zijn op iemands tocht. Een tijdelijke wegomlegging, een veer uit de vaart of aanpassing knooppuntnetwerk.