Actuele informatie - ga goed voorbereid op pad

LF Kustroute

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

Dagelijkse afvaart in toeristenseizoen

Nieuw recreatieveer Hoek van Holland - Maasvlakte

Periode: per 11 mei 2022

De Fast Ferry ‘De Nieuwe Prins’, die eind vorig jaar uit de vaart werd genomen, krijgt een recreatieve opvolger. Vanaf 11 mei is er tijdens het toeristenseizoen om de twee uur een dagelijkse verbinding.

Vaartijden
Vanaf halte Berghaven Hoek van Holland: eerste afvaart 9:00 uur. Daarna om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur.
Vanaf halte Futureland, Prinses Margriethaven op Maasvlakte 2: eerste afvaart 10:00. Daarna om 12:00, 14:00, 16:00 en 18:00 uur.
Het is ongeveer een uurtje varen tussen de Berghaven en Futureland. Kosten voor een enkeltje zijn € 6,80. Fietsen mogen wel gratis mee op de pont.

Overige meldingen

Permanente routewijziging Nieuw Statenzijl

Periode: permanente wijziging

Bij Nieuw Statenzijl loopt de route in het veld iets anders dan in de LF Kustroute fietsgids (editie 2020) is aangegeven.

Permanente routewijziging Warffum

Periode: permanente wijziging

De route loopt bij Warffum anders dan in de LF Kustroute fietsgids (editie 2020) is aangegeven. Hij gaat nu via de dorpsrand.

Tijdelijke omleiding bij Oostvoorne

Toegevoegd: 12 mei 2022
Periode: 17 t/m 20 mei 2022

Bij Oostvoorne tussen knooppunten 01 en 03 is de C Sipkesslag afgesloten van 17 mei t/m 20 mei.

Richting Bad Nieuweschans: na knpt 03, vanaf de kruising Duinzoom – C. Sipkesslag: rechtdoor Duinzoom blijven volgen. Vervolgens rechtdoor; Duinoordseweg. Op kruising met Duinlaan, linksaf (Duinlaan). Duinlaan blijven volgen tot kruising met Strandweg. Linksaf fietspad langs Strandweg volgen tot knooppunt 1. Volg knpt 56: je zit weer op de LF Kustroute.

Richting Cadzand-Bad: bij knpt 01 volg je een stukje knpt 51 tot de splitsing met de Duinlaan (= fietspad); hier de Duinlaan in. Duinlaan rechtdoor blijven volgen tot kruising met Duinoordseweg; rechtsaf (Duinoordseweg). Duinoordseweg blijven volgen overgaand in Duinzoom. Duinzoom rechtdoor blijven volgen. Je zit weer op de LF Kustroute.

Met de fietsbus naar de overkant

Werkzaamheden Afsluitdijk

T/m april 2022 vinden werkzaamheden plaats op de Afsluitdijk. Dit gebeurt gefaseerd tussen Den Oever en Kornwerderzand. Delen van het fietspad worden tijdelijk afgesloten. De speciale Afsluitdijk-fietsbus brengt je kosteloos langs de werkzaamheden. Er zijn vier haltes voor fietsers en wandelaars. Doordeweeks, ’s morgens en laat in de middag is het een stuk rustiger in de fietsbus dan in het weekend. Doe er je voordeel mee.

Alle informatie over de fietsbus vind je op de speciale website.