Actuele informatie - ga goed voorbereid op pad

LF Kustroute

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

Nieuw recreatieveer Hoek van Holland - Maasvlakte

Periode: per 11 mei 2022

De Fast Ferry ‘De Nieuwe Prins’ heeft in 2022 een recreatieve opvolger gekregen. Vanaf 11 mei 2022 is er tijdens het toeristenseizoen om de twee uur een dagelijkse verbinding.

Vaartijden
Vanaf halte Berghaven Hoek van Holland: eerste afvaart 9:00 uur. Daarna om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur.
Vanaf halte Futureland, Prinses Margriethaven op Maasvlakte 2: eerste afvaart 10:00. Daarna om 12:00, 14:00, 16:00 en 18:00 uur.
Het is ongeveer een uurtje varen tussen de Berghaven en Futureland. Kosten voor een enkeltje zijn € 6,80. Fietsen mogen wel gratis mee op de pont.

Locatie halte Hoekveer

Let op: met de komst van het nieuwe veer is ook de halte van het Hoeksveer verplaatst, en wel naar Futureland. De LF-route en de knooppuntroute bewegwijzering ter plaatse wordt op korte termijn aangepast. Dan komt knooppunt 57 dus meer zuidelijk te liggen bij Futureland. Maar als fietser moet je nu al bij Futureland zijn om, komende vanuit het zuiden, het veer te nemen.

Overige meldingen

Permanente routewijziging Nieuw Statenzijl

Periode: permanente wijziging

Bij Nieuw Statenzijl loopt de route in het veld iets anders dan in de LF Kustroute fietsgids (editie 2020) is aangegeven.

Permanente routewijziging Warffum

Periode: permanente wijziging

De route loopt bij Warffum anders dan in de LF Kustroute fietsgids (editie 2020) is aangegeven. Hij gaat nu via de dorpsrand.

Omleiding bij Bierum vanwege afsluiting fietspad

Periode: t/m eind maart 2025
Het fietspad langs de Eems nabij Bierum is voor lange tijd afgesloten. Er is een omleiding ingesteld:
Komende vanaf knpt 22 volg je knpt 20, 23 en 25
Komende vanaf knpt 25 volg je knpt 23, 20 en 22

Let op: in deze omleiding zit een wat steiler smal bruggetje.

Met de fietsbus naar de overkant

Werkzaamheden Afsluitdijk

Er vinden werkzaamheden plaats op de Afsluitdijk. Dit gebeurt gefaseerd tussen Den Oever en Kornwerderzand. Delen van het fietspad worden tijdelijk afgesloten. De speciale Afsluitdijk-fietsbus brengt je kosteloos langs de werkzaamheden. Er zijn vier haltes voor fietsers en wandelaars. Doordeweeks, ’s morgens en laat in de middag is het een stuk rustiger in de fietsbus dan in het weekend. Doe er je voordeel mee.

Alle informatie over de fietsbus vind je op de speciale website.