Voorkom verrassingen onderweg: check de routewijzigingen

Nieuws
2 mei 2022

Niets is zo vervelend als net de laatste afvaart te hebben gemist, of kilometers omfietsen vanwege een omleiding. Ben je klaar voor vertrek? Kijk dan eerst nog of er iets speelt op de LF-route van je keuze. Momenteel zijn er een tal van kleine omleidingen, maar ook twee die behoorlijk wat invloed kunnen hebben op jouw fietsvakantie: de Afsluitdijk en het veer tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte.

Fiets je de LF Kustroute of Ronde van Nederland dan krijg je o.a te maken met de Afsluitdijk en het veer bij Hoek van Holland. De Afsluitdijk kom je ook tegen tijdens de LF Zuiderzeeroute en op de LF Maasroute krijg je te maken met het veer bij Hoek van Holland. Tot 2025 werkt Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk, en zijn delen van het fietspad tijdelijk afgesloten. Een speciale Afsluitdijk-fietsbus brengt je de komende periode kosteloos langs de werkzaamheden. De route blijft dus ongewijzigd, je zit alleen een deel niet op de fiets maar in de bus.

De impact van het veer tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte is wat groter. Voor de LF Maasroute betekent het dat je het deel van de route over Voorne-Putten en de Maasvlakte niet kunt volgen. Al bij Rozenburg neem je het veer. Van daaruit kun je verder fietsen naar Rotterdam. Voor de Ronde van Nederland en de LF Kustroute neem je ook het veer bij Rozenburg, je volgt hier een deel van de LF Maasroute evenals het stuk aan de overkant richting Hoek van Holland. In de app en op de website van de LF Kustroute en LF Maasroute vind je de te volgen trajecten, inclusief GPX-track. Binnenkort hopen we jullie meer te kunnen vertellen over de terugkeer van een recreatieveer.

Bekijk de actuele omleidingen voor alle LF-routes

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen