Voorkom verrassingen onderweg: check de routewijzigingen

Nieuws
9 juni 2023

Niets is zo vervelend als net de laatste afvaart te hebben gemist, of in de bus zitten als je liever voor een avontuurlijk alternatief was gegaan. Ben je klaar voor vertrek? Kijk dan eerst nog of er iets speelt op de LF-route van je keuze. Momenteel zijn er een tal van kleine omleidingen die voor zich spreken, maar ook twee aandachtspunten die invloed kunnen hebben op jouw fietsvakantie: de Afsluitdijk en de veren.

Fiets je de LF Kustroute of Ronde van Nederland dan krijg je o.a te maken met de Afsluitdijk en het veer bij Hoek van Holland. De Afsluitdijk kom je ook tegen tijdens de LF Zuiderzeeroute en op de LF Maasroute krijg je te maken met het veer bij Hoek van Holland. Tot 2025 werkt Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk, en is het fietspad afgesloten. Een speciale Afsluitdijk-fietsbus brengt je de kosteloos langs de werkzaamheden. De route blijft dus ongewijzigd, je zit alleen een deel niet op de fiets maar in de bus. Of kies voor een avontuurlijk alternatief tijdens via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Tijdens de LF Zuiderzeeroute is het veer Enkhuizen – Stavoren ook een optie. Bekijk de opties.

Openstelling Afsluitdijk

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 kun je tijdelijk over de Afsluitdijk fietsen. 🚲💨  Staat de LF Ronde van Nederland, LF Zuiderzeeroute of LF Kustroute voor deze zomer op het programma en wil je over de Afsluitdijk fietsen? Plan je tocht dan tijdens dit weekend over de dijk. Alle andere dagen ben je aangewezen op de gratis fietsbus zoals hierboven beschreven. We hebben de mooiste routes over de Afsluitdijk voor je op een rij gezet.

 

 

 

 

 

 

Veren

Aanhoudende droge periodes hebben invloed op het vaarschema van de verschillende veren. Check daarom altijd voor vertrek van je etappe naar de actuele vaartijden. Deze vind je in onze app en op de kaart van de verschillende routes, zo kom je niet voor grote verrassingen te staan. Sommige veren waaronder het recreatieveer tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte varen minder frequent, bijvoorbeeld 1 x per 2 uur. Handig om mee te nemen in je dagplanning.

Bekijk de actuele omleidingen voor alle LF-routes

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen