Tuin van Labyrint
- Plaats Westerlee
Labyrint is een kleinschalig woonzorginitiatief voor mensen met een lichte beperking. We hebben twee locaties, eentje in Winschoten en eentje [...]
Meer informatie
De LF9 NAP-route heeft een bijzonder thema: het NAP (Normaal Amsterdams Peil). Deze lange fietsroute volgt globaal de kustlijn die ontstaat als alle dijken en duinen wegvallen. In totaal fiets je door negen provincies en passeert boeiende steden als Groningen, Amersfoort en Utrecht.
De route volgt een diagonale lijn door Nederland, van het noordoosten bij Nieuweschans tot België ten zuiden van Breda. Vanaf 2025 is het zuidelijke deel van de LF 9 NAP-route, van Utrecht naar Bergen op Zoom, vervallen. Als alternatief kan de LF Waterlinieroute gevolgd worden van Utrecht naar Breda.
Begin- en eindpunt van de route:
Utrecht: nabij knooppunt 90 in de buurt van Fort Blauwkapel
Bad Nieuweschans: nabij knooppunt 92
Route GPX Fietsgids
De LF9 NAP-route heeft een bijzonder thema: het NAP (Normaal Amsterdams Peil). Deze lange fietsroute volgt globaal de kustlijn die ontstaat als alle dijken en duinen wegvallen. ‘Beachresort Breda’, ‘Amersfoort aan zee’ en ‘terpstranden’ in Groningen zouden dan werkelijkheid worden. Met die wetenschap zul je deze tocht niet alleen op een hele markante manier beleven, maar ervaar je ook hoe afwisselend die denkbeeldige kust is. Af en toe duikt de fietsroute de zee in, met name in Flevoland, of klimt deze juist de hoogte in, zoals bij de Havelterberg en de Utrechtse Heuvelrug.
Oh wat een variatie. En niet verwonderlijk ook. Je fietst bij deze route door maar liefst 9 van onze 12 provincies.
Ontdek de monumentale boerderijen van Oost-Groningen. De zandverstuivingen en heidevelden in Drenthe. De rand van de Veluwe en de havenstadjes aan de voormalige Zuiderzee. En natuurlijk het weidse rivierengebied en de Zuid-Brabantse bossen. Onderweg passeer je boeiende steden als Groningen, Amersfoort en Utrecht.
Kijk voordat je een (LF-)route gaat fietsen altijd even of er op je route actuele zaken spelen die van invloed kunnen zijn op de tocht. Een tijdelijke wegomlegging, een veer uit de vaart of aanpassing knooppuntnetwerk.
Naar overzichtIn ons land met ruim 33.000 km fietsroutenetwerken en bijna 9000 knooppunten kan het gebeuren dat een fietsroutebordje mist of beschadigd raakt. Via meldpuntroutes.nl geef je dit eenvoudig online door. Ook op je mobiel.
Melding makenMet een fietsrouteplanner kun je eenvoudig een eigen route plannen of gebruik maken van voorgeplande routes. We hebben de populairste fietsrouteplanners voor je op een rijtje gezet.
Naar plannerEen fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?
Ja, ik help mee!Om overal dezelfde bescherming te bieden tegen hoogwater, moet de dijk overal even hoog zijn ten opzichte van het water. Met ijkpunten op muren zijn nulpunten vastgesteld. Zo is de hoogte te bepalen van een ander punt. In 1818 is het Amsterdams Peil officieel als referentieniveau of nulpunt voor heel Nederland aangewezen. De naam Normaal Amsterdams Peil (NAP) stamt uit 1875. Met geavanceerde technieken is alles toen nog eens nagemeten. Tweede helft 20e eeuw zijn de verschillende West-Europese waterpasnetten aan elkaar gekoppeld en op elkaar afgestemd. Het NAP is toen als uitgangspunt gekozen.
Meer weten?