LF Kustroute | Delfzijl - Bad Nieuweschans

  • Afstand 38 km

  • Delfzijl - Bad Nieuweschans

Voorbij Delfzijl kom je langs de begraafplaats van Oterdum, een dorp dat is platgegooid en waarvoor niets in de plaats is gekomen. Bij het verlaten van Termunten fiets je de Punt van Reide op, een klein schiereiland dat het begin van de Dollard markeert. Als je de Dollard achter je laat, komt het einde in zicht. Had je hier een paar eeuwen geleden gefietst, dan was het op een waterfiets geweest (…).

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Bad Nieuweschans is ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog ontstaan als vesting áán de Dollard. Langeakkerschans heette het plaatsje toen. Je hebt de Nederlandse kust gezien van het ene einde bij België tot het andere hier bij Duitsland, met dammen en dijken, duinen en havens, wadden en terpen. Met die rijke ervaring, een gezonde teint en stevige kuiten kun je tevreden huiswaarts. Of… je fietst gewoon verder. De North Sea Cycle Route (Eurovelo 12) waarvan de LF Kust deel uitmaakt, loopt helemaal rond de Noordzee. Trap je 6000 km door, dan kom je via Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland, Engeland, Frankrijk en België weer bij de grens met Nederland en het beginpunt van de LF Kustroute.

Terug naar de gehele LF Kustroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten