LF Kustroute | Noordwijk - Egmond

  • Afstand 62 km

  • Noordwijk - Egmond

Bloemenliefhebbers kunnen in het voorjaar via een kleine omweg de internationaal vermaarde bloemenvelden bewonderen. Ingeklemd tussen kust en Randstedelijk gebied, fiets je door het gevarieerde landschap van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vervolgens kom je tussen Zandvoort en IJmuiden langs de binnenduinrand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, oude duinen, strandwallen, dichte bossen en een sliert aan majestueuze landgoederen wachten op je.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Aangekomen bij de veerpont die je over het Noordzeekanaal brengt, is het gedaan met het romantische landschap. Hier heerst de industrie. Weg van de rokende hoogovens, richting rustiger oorden wacht het Noordhollands Duinreservaat. Je vindt er een afwisselend landschap van eikenbossen, natte en droge duinvalleien en duintoppen. Let op! In het Noordhollands Duinreservaat heeft iedereen ouder dan 18 jaar een duinkaart nodig. Meer informatie vind je hier.

Terug naar de gehele LF Kustroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten