Werelderfgoed Waddenzee, rijke cultuurhistorie en de Graanrepubliek

Eems-Dollard

  • Afstand 113 km
  • Provincie Groningen

Eems-Dollard is één van de weekendvarianten op de LF Kustroute. Deze LF-weekendtocht voert langs de unieke zeearm van de Waddenzee, de Eems-Dollard. Het is een route vol met hoogtepunten. Denk aan de hangende keukens van Appingedam, vissersdorp Termunterzijl, de wereldberoemde ´Kiekkaaste´ bij Nieuwe Statenzijl, kuuroord Bad Nieuweschans, het Oldambtmeer en de langste fietsbrug van Europa bij Winschoten!

Wil je wat dieper in de landschapsgeschiedenis van de Eems-Dollard duiken? Lees dan de blog met achtergrondinformatie over het landschap en de ontstaansgeschiedenis.

Wat is een LF-weekendtocht?
Met een LF-weekendtocht proef je aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; deels via een LF-route en deels via knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen terugkomen bij het startpunt. Een leuke ervaring rijker!

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Toeristisch partner Visit Groningen
De route loopt deels via knooppunten en deels via de LF Kustroute

Volg de bordjes

Waar starten en slapen

Praktisch

Je kan de route op iedere plek langs het tracé starten. Bij de dorpen zijn overal geschikte parkeerplekken te vinden voor de auto. Voor reizigers met de trein zijn Appingedam en Delfzijl prima startlocaties. Voor het vinden van een unieke slaapplaats verwijzen we je naar www.visitgroningen.nl en de regionale websites www.eemsdelta.groningen.nl en www.oldambt.groningen.nl. Fietsen kunnen o.a. worden gehuurd in Appingedam, Delfzijl en Winschoten.

De mooiste plekken om af te stappen

Wat kom je onderweg tegen?

Leuke plekken voor een tussenstop

Fietsvriendelijke adressen

Zo krijg je de smaak te pakken!

Aanbod LF-weekendtochten