Genieten van het Wad, de ruimte en de Groninger cultuurhistorie

Groninger Wadden

  • Afstand 126 km
  • Provincie Groningen

Groninger Wadden is één van de weekendvarianten op de LF Kustroute. Deze LF-weekendtocht route schakelt de pareltjes op het Groninger land aan elkaar. Van Nationaal Park Lauwersmeer tot de levendige havens van Lauwersoog en Zoutkamp. En van unieke en eeuwenoude wierdendorpen tot het mythische Noordpolderzijl met de kleinste zeehaven van Nederland.

Wil je wat dieper in de landschapsgeschiedenis van de Groninger Wadden duiken? Lees dan de blog met achtergrondinformatie over het landschap en de ontstaansgeschiedenis.

Wat is een LF-weekendtocht?
Met een LF-weekendtocht proef je aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; deels via een LF-route en deels via knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen terugkomen bij het startpunt. Een leuke ervaring rijker!

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Toeristisch partner Visit Groningen
De route loopt deels via knooppunten en deels via de LF Kustroute

Volg de bordjes

Waar starten en slapen

Praktisch

Je kan de route op iedere plek langs het tracé starten. Bij de dorpen zijn overal geschikte parkeerplekken te vinden voor de auto. Met de trein zijn dorpen als Winsum, Baflo, Warffum, Usquert en Uithuizen prima bereikbaar. Voor het vinden van een unieke slaapplaats verwijzen we je naar www.waddenland.groningen.nl en www.visitgroningen.nl. Fietsen kunnen o.a. worden gehuurd in Lauwersoog, Winsum, Uithuizen en Pieterburen.

De mooiste plekken om af te stappen

Wat kom je onderweg tegen?

Leuke plekken voor een tussenstop

Fietsvriendelijke adressen

Zo krijg je de smaak te pakken!

Aanbod LF-weekendtochten