Wat als alle duinen en dijken doorbreken?

Achtergrond
19 juli 2019

Dan zouden steden als Amersfoort, Utrecht en Groningen aan zee liggen. Wie deze denkbeeldige kustlijn wil afschuimen, volgt de 455 kilometer lange LF9 NAP-fietsroute van Breda in het zuiden naar Bad Nieuweschans in het hoge noorden. De route gaat dwars door 9 provincies en heeft een bijzonder thema: Normaal Amsterdams Peil.

Je volgt de denkbeeldige nieuwe kustlijn. ‘Beachresort Breda’, ‘Amersfoort aan zee’ en ‘terpstranden’ in Groningen zouden dan werkelijkheid worden. Met die wetenschap zul je deze tocht niet alleen op een hele markante manier beleven, maar ervaar je ook hoe afwisselend die denkbeeldige kust is. Af en toe duikt de fietsroute de zee in, met name in Flevoland, of klimt deze juist de hoogte in, zoals bij de Havelterberg en de Utrechtse Heuvelrug.

Salt magazine zocht een paar hoogte- én dieptepunten voor je uit en zette deze voor je op een rijtje. Aanrader om te lezen. Wil je nooit meer wat missen van Salt? Volg ze dan via FacebookTwitter en Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen