LF Zuiderzeeroute | Spakenburg - Amsterdam

  • Afstand 51 km

  • Spakenburg - Amsterdam

In de oude haven van Spakenburg zie je nog originele botters liggen, de vissersboten uit de 19e eeuw waarmee op de Zuiderzee gevist werd. De dertig botters in Spakenburg vormen ongeveer de helft van de Nederlandse bottervloot. De Spakenburgers verdienen tegenwoordig voornamelijk hun geld met vishandel (van elders gevangen vis), brood en koek, en toerisme.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.De historische rondreis langs de verdwenen Zuiderzee komt bijna tot een einde. Maar eerst leg je nog wat aantrekkelijke kilometers af door weidse graslanden met daarboven oneindige wolkenluchten. Na het stadsstrand van Huizen fiets je langs het Gooimeer richting vestingstadje Naarden. Je bevindt je nu binnen de Stelling van Amsterdam en de stad is merkbaar dichtbij. Het wordt drukker, deze Zuiderzeestad is uitgegroeid tot de grootste van allemaal. Het Gooimeer gaat over in het IJmeer en met een blik op het indrukwekkende Muiderslot fiets je de vestingstad Muiden in. Net als Elburg lag Naarden in eerste instantie dichter bij de Zuiderzee, waar het steeds vaker werd bedreigd door het oprukkende water.

En zo is de cirkel rond. Via een aardig fietspad steek je terug de stad in en ben je na 440 km fietsen weer waar je was. We hopen dat je hebt genoten!

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten