10 unieke LF-weekendtochten gelanceerd

LF-routes
23 mei 2022

Voor iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, zijn er vanaf nu tien LF-weekendtochten. De routes zijn een variant op de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en LF Waterlinieroute. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via een LF-icoonroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt. Uit recent onderzoek weten we dat er relatief veel korte fietsvakanties worden ondernomen. De LF-weekendtochten spelen perfect in op die behoefte.

 

De LF Maasroute beleven

Fietsers die willen proeven aan de LF Maasroute kunnen in Limburg en Zuid-Holland terecht. De twee Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Hoeksche Waard, enkel verbonden met het vaste land door bruggen, dammen en veerverbindingen vormen het decor voor de Tussen Maas en Haringvliet weekendtocht. De route komt langs diverse waterwegen, prachtige polderpatronen en mooie natuurgebieden. Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt aan prachtige holle wegen en schitterende uitzichten over de groene heuvels die de regio rijk is. Maar Zuid-Limburg biedt nog veel meer. Tijdens de Zuid-Limburgse Maas & Beken weekendtocht wisselen glooiende groene hellingen zich af met uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, karakteristieke dorpjes en stromende beken waarin forellen zwemmen.

Proeven aan de LF Zuiderzeeroute

De Friese Zuiderzee weekendtocht is een fietsroute door Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Nergens in Nederland vind je zóveel landschapstypen zó dichtbij elkaar. Een kust met kliffen, het bosrijke en glooiende Gaasterland, een kleigebied met terpen en dijkjes en een weids veenweidelandschap afgewisseld met meren. De route voert langs allerlei iconische waterwerken of plaatsen waar het water een belangrijke rol in de geschiedenis heeft gespeeld.

Het gevoel van de LF Kustroute ervaren

Proeven aan het ware kustgevoel en verrast worden door het afwisselende ‘binnenland’; dat is wat de Kust en Buitenplaatsen weekendtocht biedt. Fietsen langs de Waddenkust, rondom het Lauwersmeer en terug langs de trekvaarten rondom Dokkum doe je met de Friese kust en Lauwerszee tocht. Een paar dagen genieten van het Wad, de ruimte en de Groninger cultuurhistorie kenmerkt de Groninger Wadden weekendtocht. Voor een fietsbelevenis langs de unieke zeearm van de Waddenzee, kies je voor de gelijknamige weekendtocht Eems-Dollard. Of fiets met de Friese kust en Middelzee langs de Waddenkust en de oevers van de oude Middelzee, de zee die Friesland ooit in tweeën spleet.

De LF Waterlinieroute ontdekken

Ontdek de spannende verhalen achter de waterlinieforten en geniet onderweg op een fortterras. Fiets langs schitterende natuur en dompel je onder in de militaire geschiedenis van UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies met de Hollandse Waterlinies weekendtocht. Of bezoek tijdens de Forten en Vestingen weekendtocht een aantal prachtige vestingsteden en dorpjes, rivieren, schansen, een natuurgebied annex inundatiegebied en het zilvermuseum. Al fietsend door een oer-Hollands landschap, ontdek je de pracht van het Groene Hart. Een landschap waar je met verbeeldingskracht het ondergelopen (geïnundeerde) land voor je kunt zien.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen