LF Waterlinieroute | Geertruidenberg - Dinteloord

  • Afstand 68 km

  • Geertruidenberg - Dinteloord

In vestingstad Geertruidenberg weten ze al heel lang hoe belangrijk het is om jezelf goed te beschermen. Deze stad met de oudste stadsrechten in het Graafschap Holland lag aan belangrijke vaarroutes. Al in 1213 werd de stad voorzien van een aarden wal met gracht, waarna in 1319 een ommuring werd aangelegd met rondelen en poorten.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.

 We reizen naar het begin van 18e eeuw, toen de Zuiderwaterlinie ontstond door het aan elkaar rijgen van bestaande linies en vestingsteden. Je fietst het deel van Geertruidenberg naar Bergen op Zoom, waarbij het laatste stuk bestaat uit de nóg oudere West Brabantse Waterlinie. In een fraaie combinatie van kunst, historie en natuur is deze op een na oudste waterlinie weer tot leven gewekt. Je maakt een tussenstop in Dinteloord voordat je koerst op het eindpunt van de route: Bergen op Zoom.

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten