Actuele informatie - ga goed voorbereid op pad

LF Maasroute

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

LET OP: in de LF Maasroute zitten veel veerponten. Check vooraf altijd de actuele vaartijden. Zo kan het zijn dat het veer van De Kop van het Land naar de Biesbosch minder vaart door personeelstekort.

Alternatieve route in naseizoen

Periode: 1 oktober 2023 – 31 maart 2024

In het naseizoen vaart het Hoeksveer tussen Maasvlakte en Hoek van Holland niet. De alternatieve route loopt via het veer bij Rozenburg.

Fietsend van Maastricht naar Rotterdam:

 • Volg na Zwartewaal vanaf knpt 30 de knooppunten 29-97-98-64-28-40, met het veer van Rozenburg naar Maassluis
 • In Maassluis op knpt 40 kun je kiezen om naar Hoek van Holland te fietsen (en daarna weer terug naar Maasluis) of om direct naar Rotterdam te fietsen.

Via Hoek van Holland:

  • Volg in Maassluis vanaf knpt 40 de borden van de LF Maasroute (bordjes richting Maastricht) tot knpt 94 (knooppunten 40-37-22-94)
  • Vanaf knooppunt 94 kom je op het strand van Hoek van Holland door de bordjes van de Rijnfietsroute te volgen
  • Volg daarna dezelfde route weer terug naar Maassluis om te eindigen in Rotterdam.

Direct naar Rotterdam (zonder Hoek van Holland aan te doen):

 • Volg in Maassluis vanaf knpt 40 de LF Maasroute (bordjes richting Rotterdam) richting knpt 42.

Fietsend van Rotterdam naar Maastricht:
In Maassluis op knpt 40 heb je de keuze om naar Hoek van Holland te fietsen en daarna weer terug naar Maasluis of om direct naar Rotterdam te fietsen.

Via Hoek van Holland:

 • Volg in Maassluis vanaf knpt 40 de borden van de LF Maasroute (bordjes richting Maastricht) tot knpt 94 (knooppunten 40-37-22-94)
 • Vanaf knpt 94 kom je op het strand van Hoek van Holland door de bordjes van de Rijnfietsroute te volgen.
 • Volg daarna dezelfde route weer terug naar Maassluis en neem bij knpt 40 het veer naar Rozenbrug en volg knooppunten 28-64-63-98-97-29-30.

Direct naar Maastricht:

 • Pak bij knpt 30 (de Brielse brug) weer de LF Maasroute op (richting knooppunt 35).

Klik hier voor vergroting van kaartje

Locatie halte Hoekveer

Let op: met de komst van het nieuwe veer is ook de halte van het Hoeksveer verplaatst, en wel naar Futureland. De LF-route en de knooppuntroute bewegwijzering ter plaatse wordt op korte termijn aangepast. Dan komt knooppunt 57 dus meer zuidelijk te liggen bij Futureland. Maar als fietser moet je nu al bij Futureland zijn om, komende vanuit het zuiden, het veer te nemen.

Routeverbetering bij Cuijk

Periode: permanente wijziging

Tussen knooppunt 72 en 09 bij Katwijk, ten noorden van Cuijk, is de route een stukje verlegd naar een mooi fietspad langs Strandpaviljoen Evive, de Heeswijkse Plas met strand en een mooi stukje natuur.

Routeverbetering bij Broekhuizenvorst

Periode: permanente wijziging

Tussen knooppunt 9 in Broekhuizenvorst en knooppunt 14 in Blitterswijck loopt de route nu anders dan in de fietsgids van de LF Maasroute (2019) op de kaart staat ingetekend (nieuw tracé in rood, oude tracé groen gestippeld). De bewegwijzering is aangepast, dus je volgt gewoon de LF Maasroute bordjes.

Routewijziging bij Meers

Periode: permanente wijziging

Bij Meers is de LF Maasroute iets gewijzigd. De bebording is daar ook op aangepast. Je kunt dus gewoon de LF-bordjes blijven volgen.

Omleiding bij Kessel en Beesel

Periode: vanaf 1 juli 2022 tot nader orde

Het gebied tussen het veer van Kessel en Beesel langs de Maas wordt grondig op de schop genomen. Daarom is er een omleiding ingesteld met gele borden. Deze verwijst naar knooppunten, maar geldt ook voor de Maasroute.

Richting Maastricht:
Volg de gele omleidingsborden richting knooppunt 04. Vanaf het veer fiets je rechtdoor, Sint Jorisstraat. Deze volg je tot je Bij Beesel komt. Dan rechtsaf, Holleweg. Vervolgens tweede weg linksaf, Beekstraat. Aan het einde rechtsaf, Mons. Theelenstraat. Daarna eerste linksaf, van Splintersingel. Je bent weer op de route.

Richting Rotterdam:
Volg de gele borden richting knooppunt 03. Aan het eind van de Van Splintersingel rechtsaf, Mons. Theelenstraat. Dan eerste linksaf, Beekstraat. Daarna rechtsaf, Holleweg. Daarna linksaf, St. Jorisstraat tot het veer. Je bent weer op de route.