Actuele informatie - ga goed voorbereid op pad

LF Maasroute

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd of iets speelt op je route: denk aan een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is. Alle informatie die wij horen via onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Ontbreekt er info? Mail ons, dan vullen we het overzicht aan.

LET OP: in de LF Maasroute zitten veel veerponten. Check vooraf altijd de actuele vaartijden. Zo kan het zijn dat het veer van De Kop van het Land naar de Biesbosch minder vaart door personeelstekort.

Nieuw recreatieveer Hoek van Holland - Maasvlakte

Periode: per 11 mei 2022

De Fast Ferry ‘De Nieuwe Prins’, die eind 2021 uit de vaart werd genomen, heeft een recreatieve opvolger. Vanaf 11 mei 2022 is er tijdens het toeristenseizoen om de twee uur een dagelijkse verbinding.

Vaartijden
Vanaf halte Berghaven Hoek van Holland: eerste afvaart 10:00 uur. Daarna om 12:00, 14:00 en 16:00 uur.
Vanaf halte Futureland, Prinses Margriethaven op Maasvlakte 2: eerste afvaart 11:00. Daarna om 13:00, 15:00 en 17:00 uur. Buiten het fietsseizoen vaart het veer op maandag niet. Kijk voor de zekerheid op de site van het Hoeksveer.

Het is ongeveer een uurtje varen tussen de Berghaven en Futureland. Kosten voor een enkeltje zijn € 7,20. Fietsen mogen wel gratis mee op de pont.

Let op: met de komst van het nieuwe veer is ook de halte van het Hoeksveer verplaatst, en wel naar Futureland. De LF-route en de knooppuntroute bewegwijzering ter plaatse wordt op korte termijn aangepast. Dan komt knooppunt 57 dus meer zuidelijk te liggen bij Futureland. Maar als fietser moet je nu al bij Futureland zijn om, komende vanuit het zuiden, het veer te nemen.

Routeverbetering bij Cuijk

Periode: permanente wijziging

Tussen knooppunt 72 en 09 bij Katwijk, ten noorden van Cuijk, is de route een stukje verlegd naar een mooi fietspad langs Strandpaviljoen Evive, de Heeswijkse Plas met strand en een mooi stukje natuur.

Routeverbetering bij Broekhuizenvorst

Periode: permanente wijziging

Tussen knooppunt 9 in Broekhuizenvorst en knooppunt 14 in Blitterswijck loopt de route nu anders dan in de fietsgids van de LF Maasroute (2019) op de kaart staat ingetekend (nieuw tracé in rood, oude tracé groen gestippeld). De bewegwijzering is aangepast, dus je volgt gewoon de LF Maasroute bordjes.

Routewijziging bij Meers

Periode: permanente wijziging

Bij Meers is de LF Maasroute iets gewijzigd. De bebording is daar ook op aangepast. Je kunt dus gewoon de LF-bordjes blijven volgen.

Omleiding bij Kessel en Beesel

Periode: vanaf 1 juli 2022 tot nader orde

Het gebied tussen het veer van Kessel en Beesel langs de Maas wordt grondig op de schop genomen. Daarom is er een omleiding ingesteld met gele borden. Deze verwijst naar knooppunten, maar geldt ook voor de Maasroute.

Richting Maastricht:
Volg de gele omleidingsborden richting knooppunt 04. Vanaf het veer fiets je rechtdoor, Sint Jorisstraat. Deze volg je tot je Bij Beesel komt. Dan rechtsaf, Holleweg. Vervolgens tweede weg linksaf, Beekstraat. Aan het einde rechtsaf, Mons. Theelenstraat. Daarna eerste linksaf, van Splintersingel. Je bent weer op de route.

Richting Rotterdam:
Volg de gele borden richting knooppunt 03. Aan het eind van de Van Splintersingel rechtsaf, Mons. Theelenstraat. Dan eerste linksaf, Beekstraat. Daarna rechtsaf, Holleweg. Daarna linksaf, St. Jorisstraat tot het veer. Je bent weer op de route.