LF13 Schelde-Rheinroute

Van de Schelde richting Duitse Rhein
Informatie

Over deze route

  • Afstand 286 km

  • Vlissingen - Venlo

Bij deze route fietst je van het Zeeuwse Vlissingen tot het Limburgse Venlo, dwars door de zuidelijke provincies. Onderweg zul je versteld staan van de grote tegenstellingen die je tegenkomt in natuur en cultuur.

Van de poelgronden in Zeeland tot het Limburgse Maasdal. Daartussen fiets je dwars door Noord-Brabant. Met uitgestrekte boswachterijen en Bourgondische steden.

Begin- en eindpunt van de route:
Vlissingen: knooppunt 86
Venlo: knooppunt 16


Begin- en eindpunt van de route: Vlissingen: knooppunt 86. Venlo: knooppunt 16

Route GPX Fietsgids

Fietsvriendelijke locaties

Horeca & Logies

De Zeeuwse delta, Brabantse zandgronden en Peel, Maas- en Rijndal

Fietsen tussen de Scheldemonding en de Duitse Rijn

Beleef al het moois van Zuid-Nederland met deze afwisselende route. De LF13 voert over een lengte van 285 km van het Zeeuwse Vlissingen tot het Limburgse Venlo dwars door de zuidelijke provincies.

Het Zeeuwse land

Onderweg zul je versteld staan van de grote tegenstellingen die je tegenkomt in natuur en cultuur. Zo passeer je op Walcheren en Beveland diverse poelgronden, kreekruggen en vliedbergen. Je ziet de karakteristieke bomendijken, de Westerschelde en het oude heggenlandschap rond Nisse.

Bosrijk en glooiend

Zodra je het Schelde-Rijnkanaal oversteekt fiets je vrijwel meteen de Brabantse boswachterijen in. Op je weg door het zuidelijk deel van Noord-Brabant sieren veldkruizen en kapelletjes de eenzame landwegen. Het Bourgondische leven ervaar je in bruisende steden als Breda. In de bossen tref je regelmatig een verrassend heideveld of idyllisch vennetje. Rond de grens van Noord-Brabant en Limburg gaat de route door de Peel en oostelijk daarvan door het Maasdal. 

Verder fietsen

Vanaf de grens bij Venlo kun je als je dat wilt je tocht voortzetten over Duits grondgebied. En bijvoorbeeld verder fietsen naar de Rijn bij Duisburg.

Routewijzingen checken, bordje melden of zelf plannen

Goed voorbereid

Routewijzigingen

Kijk voordat je een (LF-)route gaat fietsen altijd even of er op je route actuele zaken spelen die van invloed kunnen zijn op de tocht. Een tijdelijke wegomlegging, een veer uit de vaart of aanpassing knooppuntnetwerk.

Naar overzicht

Meldpuntroutes.nl

In ons land met ruim 33.000 km fietsroutenetwerken en bijna 9000 knooppunten kan het gebeuren dat een fietsroutebordje mist of beschadigd raakt. Via meldpuntroutes.nl geef je dit eenvoudig online door. Ook op je mobiel.

Melding maken

Plan zelf

Met een fietsrouteplanner kun je eenvoudig een eigen route plannen of gebruik maken van voorgeplande routes. We hebben de populairste fietsrouteplanners voor je op een rijtje gezet.

Naar planners
Geniet jij van de LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!
Tips, verhalen en meer

Fietsvakantie

In de regio

Fietsroutes