LF Maasroute | Venlo - Boxmeer

  • Afstand 57 km

  • Venlo - Boxmeer

Het laatste stuk Limburg wacht je op. En het is niet het minste deel. Aan de oostkant van de Maas ligt het grootste rivierduinengebied van Nederland, beheerd onder de naam Nationaal Park Maasduinen. Aan de westkant fiets je door het enige Nederlandse UNESCO biosfeergebied, de Brabantse Maasheggen.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Kan een rivier duinen hebben, vraag je je misschien af? Ja, dat kan zeker. Sinds de tijd dat de Rijn door dit gebied stroomde en de Maas daar een zijrivier van was hebben de rivieren geulen gemaakt in het landschap hier. Daarbij ontstonden terrassen van verschillende niveaus. De wind hielp mee met het verhogen van deze oevers door er zand tegenaan te stuiven. En zo vormde zich in een tijdsbestek van eeuwen een gebied met deze typische rivierduinen aan de oostoever van de Maas.

Sinds 1996 worden diverse delen van dit gebied beheerd als Nationaal Park Maasduinen. De route voert langs het bezoekerscentrum van het park, met ook een ‘bosbrasserie’. Het Nationaal Park is een strook van gemiddeld twee à drie kilometer breed en hemelsbreed twintig kilometer lang. Behalve een fascinerend heuvelachtig landschap van heide, duinen, bos en vennetjes vind je flink wat cultuurhistorie in de Maasduinen. Na het bezoek aan de Maasduinen vaar je met een veerpont naar de andere kant van de Maas.

Suggesties om je route te plannen

De LF Maasroute in acht volwaardige etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten