LF Maasroute | Grens België - Maastricht

  • Afstand 8 km

  • Grens België - Maastricht

De Maas komt ten zuiden van Maastricht ons land binnen en is dan al een hele tijd onderweg. La Meuse, de Maas dus, ontspringt op het Plateau van Langres, in het oosten van Frankrijk, en legt 739 kilometer af voordat ze Nederland bereikt. Weer 196 kilometer verder eindigt ze, bij Heusden. Bij Heusden? Ja, bij Heusden.

Vanaf daar heeft de mens er echt een potje van gemaakt en is de Maas niet meer te onderscheiden. Hoe dat zit, ga je op de LF Maasroute ontdekken. ‘Welkom op de LF Maasroute’ staat er op het bord op de grens tussen Nederland en België. Een grens waar de rivier zich niks van aantrekt, die stroomt gemoedereerd door. Je pikt de route hier op en gaat het volgen tot het zoute einde.

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Terug naar de gehele LF Maasroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten