LF Maasroute | Oostvoorne - Rotterdam

  • Afstand 58 km

  • Oostvoorne - Rotterdam

De route gaat nog een stukje door, want je bent nog niet helemaal klaar met de Maas. Tussen de zee en het Oostvoornse fiets je noordwaarts richting de Maasvlakte. Mooi is misschien niet het juiste woord, maar indrukwekkend is het zeker om door een van de grootste havens ter wereld te fietsen.

Slotakkoord van de route is het stuk langs de Nieuwe Waterweg van Hoek van Holland naar Rotterdam. Een paar kilometer na Hoek van Holland zie je twee enorme witte bouwsels oprijzen. Dat zijn de scharnierarmen van de Maeslantkering, elk liefst 210 meter lang en 22 meter hoog. De kering is onderdeel van de Deltawerken, het stelsel van waterwerken dat Nederland beschermt tegen overstromingen vanuit de zee.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.De kering is relatief nieuw, gebouwd van 1991 tot 1997. Elke zeven jaar worden de deuren gesloten als test. Je komt langs het Keringhuis, waar je terecht kunt voor meer informatie over de waterkering.

Na 480 kilometer fietsen door het landschap van mens en Maas rij je Maasstad Rotterdam binnen, het eindpunt van deze route. Maar hoe zit het nu met die ‘Maasstad’? Rotterdam dankt zijn naam aan het riviertje de Rotte, dat door de stad stroomt. De bijnaam dankt de stad aan de ligging aan de Nieuwe Maas. Het gekke is dat er geen druppel Maaswater door de Nieuwe Maas stroomt, door het afsluiten van de Afgedamde Maas aan het eind van de negentiende eeuw. Het water in de Nieuwe Maas is Rijnwater. Ach, het mag de pret niet drukken. Rotterdam is vanwege zijn wereldhaven een heel belangrijke zakelijke én cultureel aantrekkelijke stad in Nederland. Met heel veel terrasjes om op neer te strijken en na te genieten van je tocht. Proost!

Terug naar de gehele LF Maasroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

1 oktober 2024 – 31 maart 2025

Alternatieve route in naseizoen

In het naseizoen vaart het Hoeksveer tussen Maasvlakte en Hoek van Holland niet. De alternatieve route loopt via het veer bij Rozenburg. In de LF-app vind je alternatieve trajecten voor deze periode.

 

Lees meer Over LF-app
Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten