LF Maasroute | Aalst - Dordrecht

  • Afstand 61 km

  • Aalst - Dordrecht

Vanaf Woudrichem ga je echt de lage landen in. Je fietst onder NAP, oftewel: onder de zeespiegel. De nabijheid van de zee merk je goed als je Nationaal Park De Biesbosch in fietst. Dankzij een open verbinding met zee staat deze rivierdelta met wilgenbossen, rietgorzen, eilanden en kreken onder invloed van het getij. Maar dan met zoet water. De bever is de koning van dit bijzondere natuurgebied, maar je kunt er ook allerlei vogelsoorten, vossen, reeën en boommarters tegenkomen. Vanaf het Biesbosch Museum Eiland kun je per boot het gebied in.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.In Dordrecht kun je vanaf de Merwedekade de waterbus nemen om de molens bij Kinderdijk te bezichtigen. Het beroemde molencomplex zorgt al bijna duizend jaar voor droge grond in dit gebied. Dat is zo uniek dat het monument sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Mocht je geen tijd meer hebben voor het laatste deel van de route via Hoek van Holland (maar dat zou zonde zijn!): de waterbus vaart door naar Rotterdam en is daar binnen een uur.

Terug naar de gehele LF Maasroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten