LF Maasroute | Ohé en Laak - Venlo

  • Afstand 63 km

  • Ohé en Laak - Venlo

Na Ohé en Laak verandert het uitzicht. Je komt nu in het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: de Maasplassen. Op zomerse dagen heerst hier een uitgelaten, levendige sfeer in de jachthavens en op de strandjes. De Maasplassen beslaan een gebied van zo’n drieduizend hectare in Nederland en België. De plassen ontstonden door de ietwat enthousiaste grindwinning in de twee voorgaande eeuwen. Wil je de volle omvang van het gebied ervaren en genieten van het waterleven, ga dan mee met een van de vele rondvaarten die worden georganiseerd vanuit Maasbracht en Roermond.

Lees hieronder verder

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Na het doorkruisen van het aardige vestingstadje Stevensweert fiets je nog een laatste stukje langs het Julianakanaal. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw is dit kanaal aangelegd om grote scheepvaart naar België en Frankrijk mogelijk te maken door wat bochten van de Maas af te snijden. Vlak voor je Maasbracht in fietst, kom je over het sluizencomplex waarna het Julianakanaal zich weer aansluit bij de Maas. De sluizen hebben een verval van zo’n twaalf meter, het grootste verval van alle sluizen in Nederland.

De belangrijkste stad van Midden-Limburg is Roermond, na een lelijk industrieel stukje dat je meteen mag vergeten, fiets je rond de Sint-Christoffelkathedraal het centrum in. Een eindje voorbij Roermond steek je voor het eerst per pont de Maas over. Je vaart van Beesel naar Kessel. Dit is de eerste veerpont van de vele die volgen op onze route naar de monding van de Maas. Sommige groot en gemaakt om auto’s te vervoeren, andere klein, knus en speciaal voor fietsers en voetgangers: de ‘voetveren’.

Terug naar de gehele LF Maasroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten