LF Maasroute | Dordrecht - Oostvoorne

  • Afstand 70 km

  • Dordrecht - Oostvoorne

Na Dordrecht voegen we ons bij de Oude Maas, waarlangs de Maas uitmondde in de zee vóór de mens in de middeleeuwen besloot haar in de Waal te laten uitmonden. Feitelijk fietsen we nu dus weer langs de oorspronkelijke Maas. En terug langs de Nieuwe Waterweg. Hoewel de stedelijke bebouwing rond Rotterdam nooit ver weg is, heeft de Oude Maas een onverwacht natuurlijk karakter. De smalle uiterwaarden vormen samen het grootste zoetwatergetijdengebied van Nederland dankzij de open verbinding met zee. Je vindt er nog biezengorzen, rietgorzen en grienden. Voor trek- en watervogels is dit een zeer aantrekkelijk gebied. Tussen Barendrecht en Rhoon kun je over de grienden aan de oever lopen, waar de wilgenbomen twee keer per dag met hun voeten in het water staan. Let op: bij vloed krijg jij daar ook natte voeten!

Download GPX Track
Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt.Terug naar de gehele LF Maasroute

Ontdek alle etappes

Met onze toeristische partners

Duik de regio in

1 oktober 2024 – 31 maart 2025

Alternatieve route in naseizoen

In het naseizoen vaart het Hoeksveer tussen Maasvlakte en Hoek van Holland niet. De alternatieve route loopt via het veer bij Rozenburg. In de LF-app vind je alternatieve trajecten voor deze periode.

 

Lees meer Over LF-app
Getipt door kenners van de regio

Hoogtepunten op de etappe

Leuke adresjes voor een stop of overnachting

Een warm welkom

Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Welke fietsgids is er van de route? Op deze vragen geven we hier graag antwoord. Dit geldt voor zowel de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute als de LF Waterlinieroute.

Lees meer
Voor de pauzedag of om te proeven

Dag- en weekendtochten nabij de etappe

Vraag je herinnering aan, deel je ervaring of download de GPX-track

Niet vergeten