Fietsen langs de oevers van de Maas

LF Maasroute

  • Afstand 482 km

  • Maastricht - Rotterdam

De LF Maasroute geeft een mooie inkijk in onze relatie met een van de belangrijkste rivieren in het zuiden van ons land: de Maas. Je fietst van Maastricht, waar de rivier het land binnenkomt, naar Hoek van Holland, waar zij uitmondt in de zee. En dan nog een stukje landinwaarts naar Maasstad Rotterdam. De bordjes wijzen je de weg.

Al fietsend besef je wat leven langs zo’n rivier inhoudt. Het landschap wordt erdoor bepaald en dat geeft bijzonder mooie plaatjes. Van eeuwenoude vestingstadjes en vruchtbare fruitgaarden tot oer-Hollandse vergezichten met dijken en grazende koeien.

Inspiratie en informatie

Alles wat je over de route moet weten, lees en vind je hier. Van gratis GPX-download tot ervaringen van anderen. En van bezienswaardigheden tot dagetappes. Wil je eerst proeven aan de LF Maasroute? Probeer dan een LF-weekendtocht – ook doordeweeks te fietsen natuurlijk! De LF Maasroute vormt het Nederlandse deel van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo19.De LF Maasroute heeft zoveel te bieden

Een voorproefje

Onderweg kom je langs plekken waar de Maas door mensenhanden is aangeraakt. Met sluizen en dijken hebben we haar natuurlijke loop veranderd om het gevaar op overstroming in te dammen en om scheepvaart mogelijk te maken. Op sommige plekken hebben we de rivier juist meer de ruimte gegeven, waardoor er prachtige natuurgebieden zijn ontstaan. Bekijk de video en krijg alvast een idee van wat je onderweg ziet.

Suggesties om je route te plannen

De LF Maasroute in acht volwaardige etappes

Onmisbaar

Voordat je op pad gaat

Fietsgids bestellen

Wat zoek je als je gaat fietsen? Vooral een mooie route. Liefst met een goede kaart erbij. En praktische informatie voor onderweg. Dat vind je in deze LF-fietsgids.

Meer informatie

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Stuur GPX-track

Check de actuele info

Bijna klaar om op je fiets te stappen? Check voor vertrek nog even de actuele info. Misschien is er een wegomlegging, een veer uit de vaart of andere routewijziging.

Bekijk de info

Installeer de LF-app

Laat je bij het fietsen begeleiden door de gratis LF-app. De route staat er in detail in. Net als info over wat je ziet onderweg. En o ja, ook horeca en veertijden vind je in de app.

Meer over de app
Het gemak van LF-fietsen

Ook handig om te weten

Volg de bordjes

De bewegwijzering van de LF Maasroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Maasroute’.

Meer over bewegwijzering

Met je fiets in de trein

Als je je fiets wilt meenemen in de trein, dan kan dat. Hij mag mee buiten de spitsuren. Je koopt een Dagkaart fiets met een vast tarief ongeacht afstand en bestemming.

Hoe werkt het?

Wat neem ik mee?

Je hebt je route bepaald en de fietsgids misschien al gekocht. Maar wat neem je mee? Met de online paklijstmaker stel je zo je eigen lijst samen.

Naar de paklijst

Leuk aandenken

De hele LF Maasroute gefietst? Vraag een leuk aandenken aan: een fietsframe sticker, een oorkonde en – als je wilt – vermelding in de eregalerij. Maak onderweg foto’s als bewijs.

Wat zijn de fotolocaties
Extra service en gemak

Goede voorbereiding

Een fietstocht begint met de voorbereiding thuis. En daarmee begin meteen ook de voorpret. Wat neem ik mee? Ga ik met de trein naar het beginpunt? Kan ik lekker doorfietsen over de grens? Zijn er fietsarrangementen? Welke fietsgids is er van de route? Ik wil mijn route zelf plannen, is er aan afstandentabel? Op deze vragen geven we je op de speciale pagina graag antwoord.

Lees er alles over
Al fietsend langs de Maas rijgen de hoogtepunten zich aan elkaar

Laat je inspireren

LF-weekendtocht LF Maasroute

Proeven aan een Langeafstand Fietsroute

Zij gingen je voor

Ervaringen van fietsers

Wat kan ik verwachten? Hoe oordelen andere fietsers over de route? We verzamelden ervaringen en verhalen die Maasfietsers met ons deelden. Bijvoorbeeld die van Guus Korten:

“Mooie route en duidelijk aangegeven. De mooiste stukken vond ik zelf omgeving Biesbosch en Roermond, Maasplassen. Een echte aanrader, heerlijk gefietst in eigen land.”

Lees meer ervaringen
Fiets ook de andere routes in de reeks

Dat smaakt naar meer!

Laat je inspireren

Verhalen van de LF Maasroute

Geniet jij van LF-routes?

Word vriend!

Een fietsvakantie in Nederland is een fantastische belevenis. Bewegwijzerde routes zijn er echter niet vanzelf. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons in om Nederland een plezierig recreatief fietsland te laten zijn. Ook jij kunt hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Met jouw steun zorgen we voor die grenzeloze fietservaring. Zo waarborgen we de kwaliteit van routes. Door ze te controleren, en door het aanbieden van actuele informatie. Help je mee?

Ja, ik help mee!