Kunstwerken langs de Limburgse Maasroute

Blog
10 juni 2022

Even in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute. Met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal, vallen de kunstwerken binnen het ‘cradle tot cradle’-principe.

Bovendien verwijst elk kunstwerk naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt. Dat varieert van gigantische klapstoeltjes in Venray tot aan een indrukwekkend fietszadel in Horst. Verder zijn in de gemeenten Stein, Sittard-Geleen, Beesel, Maasgouw, Peel en Maas, Steyl, Echt-Susteren en Gennep opvallende kunstwerken te zien aan de rivier.

Op ieder kunstvoorwerp staat een bordje met een QR code die je kunt scannen voor meer informatie. En met #MaasrouteLimburg #LFMaasroute is het een mooie selfiespot.

Stein

Er is plek genoeg op grote bank! Het ontwerp; een golvende bank, staat symbool voor de Maas. In dit rustgevende kunstwerk zit ook een hart verwerkt. Ben jij al verliefd op het uitzicht?

Locatie kunstwerk: Berg aan de Maas, bij het veer, nabij knooppunt 27

Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen staat het kunstwerk op een verbindingspunt. Deze twee stoelen zijn daarom met elkaar verbonden. Geniet van elkaars gezelschap en van het mooie uitzicht.

Locatie kunstwerk: Dijk bij Obbicht, tussen knooppunt 19 en 27

Echt-Susteren

Bij Echt-Susteren fiets je door het smalste stukje Nederland. Een pauze neem je dan ook op een hele smalle, maar gelukkig wel grote stoel.

Locatie kunstwerk: Op de Ruitersdijk nabij Illikhoven, tussen knooppunt 13 en 19

Maasgouw

In de gemeente Maasgouw krijgt de Maas alle ruimte en maakt ze flink wat bochten.

Locatie kunstwerk: Havenstraat Maasbracht, tussen knooppunt 10 en 40

Beesel

Neem plaats op dit drakenzwaard, want je bent in Beesel. Bij inwoners van dit ‘drakendorp’ stroomt drakenbloed door hun aderen…

Locatie kunstwerk: Reuver, bij het veer, knooppunt 3

Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas staan wel zeven kastelen. Neem een royale pauze op deze Koninklijke zetel en voel je even de koning te rijk.

Locatie kunstwerk: Ondersteweg Kessel, tussen knooppunt 54 en 53

Steyl

Een spiritueel moment van rust vind je bij Steyl. Dit kloosterdorp aan de Maas heeft een indrukwekkende religieuze geschiedenis en staat bekend om glas-in-lood.

Locatie kunstwerk: Steyl, bij het veer, nabij knooppunt 5

Horst aan de Maas

Als je als Maasfietser door een echte fietsgemeente heen fietst, zoals Horst aan de Maas, dan is een supergroot zadel wel toepasselijk.

Locatie kunstwerk: Broekhuizen, Broekhuizerweg, nabij knooppunt 57

Venray

In Venray neem je met gemak een extra grote pauze, want je wilt Limburg natuurlijk nog niet verlaten. Deze klapstoelen zijn groot, groter grootst!

Locatie kunstwerk: Forellenkwekerij Keijzersberg, Boltweg 15 Blitterswijck, tussen knooppunt 11 en 59

Gennep

Gennep heeft genoeg plek om uit te rusten voor iedereen en het mooie is: waar je ook gaat zitten, iedereen heeft een mooi uitzicht.

Locatie kunstwerk: Theehuisje, Bloemenstraat Milsbeek, nabij knooppunt 38

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen