LF Maasroute: ik weet nu als stadsmens dat Nederland echt mooi is

Reisverhalen
26 augustus 2022

De LF Maasroute van Erik Jacobs

Erik fietste de LF Maasroute  9 en 10 augustus 2021 en 29,30,31 mei 2021. Een lange fietsroute stond altijd al op zijn lijstje om eens te doen. Toen zijn oog viel op de LF Maasroute was hij verkocht. Vol goede moed begon het avontuur vanaf zijn woonplaats Zoetermeer. Vroeg in de ochtend op de fiets richting de Erasmusbrug in Rotterdam, een uur fietsen van huis. Bepakt en bezakt op een gloednieuwe trekking fiets. Het beloofde warm te worden.

Ik heb de route gefietst op 9 en 10 augustus 2020 en 29,30,31 mei 2021. Een lange fietsroute stond altijd al op mijn lijstje om eens te doen. Toen mijn oog viel op de LF Maasroute was ik verkocht en ben vol goede moed gestart, vanaf mijn woonplaats in Zoetermeer. Ik ben vroeg in de ochtend gestart met een mooie tocht naar de Erasmusbrug in Rotterdam, een uur fietsen van huis. Bepakt en bezakt om mijn nieuwe trekking fiets. Het beloofde warm te worden.

Het stadse Rotterdam in die vroege ochtend, lekker rustig, is goed te doen en de Erasmusbrug is toch wel een juweeltje. Ik had een lange rit voor de boeg, dus ben snel doorgefietst, met een goed tempo. Ik moet bekennen dat ik blij ben dat ik de Maasvlakte gefietst heb, maar zou het niet nog een keer doen. Ik ben snel doorgefietst naar Brielle. Dat is absoluut een aanrader, leuk plaatsje. Maar ik had een lange afstand gepland en ben doorgefietst.

Tussen Rotterdam en Dordrecht viel het me op dat er genoeg leuke strandjes aan de Maas zijn, maar wat een hoop troep laten de mensen achter, echt jammer. In Dordrecht ben ik in een hotel ingecheckt. Het was net de warmste week van augustus, eigenlijk een veel te lange tocht in deze hitte.

De volgende dag vroeg opgestaan met als doel Ravenstein. Dit deel van de route is werkelijk prachtig. Idyllische plaatsjes, ik noem Sleeuwijk, Woudrichem en natuurlijk slot Loevestein. Ik ben op mijn tandvlees doorgefietst naar het prachtige Ravenstein, waar ik een hotelkamer had geboekt. De hitte heeft mij helaas parten gespeeld, het was net de week in augustus 2020 dat het zo verschrikkelijk heet was. Ik heb met een zonnesteek af moeten breken om later de tocht weer op te pakken.

Inmiddels is het mei 2021. Ik ben naar Ravenstein gegaan waar ik de tocht weer heb opgepakt. Hoe meer naar het zuiden ik rijd hoe mooier ik de tocht vind worden. Mooie landschappen, plaatsjes, en het is zo leuk om de pontjes over de Maas telkens te pakken. Ik rijd via de LF Maasroute bewegwijzering en maak gebruik van de LF app met gps. Fout rijden kan eigenlijk niet, de route is echt heel goed aangegeven.

Ik heb overnacht in Arcen, en van daar de volgende dag doorgefietst naar Ohé en Laak, waar ik in een superleuke bed en breakfast terecht ben gekomen. Onderweg zoveel mooie plaatsen en landschappen gezien. De laatste dag van de tocht uiteraard naar Maastricht, toch nog even de grens meegepakt, en weer terug naar Maastricht om van daar de trein naar huis te nemen. Al met al een mooie tocht, ik weet nu als stadsmens dat Nederland echt mooi is, en wat is de LF Maasroute goed aangegeven, mijn complimenten. Ik hoop overigens dat de overstromingen niet teveel schade aan de route hebben toegebracht.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen