Fiets in trein

De mogelijkheden

Als je je fiets wilt meenemen in de trein, dan kan dat. Hij mag mee buiten de spitsuren. Je koopt een Dagkaart fiets met een vast tarief ongeacht afstand en bestemming.

Je fiets mee in de trein mag en kan. Wel gelden er een aantal regels. Je mag je fiets alleen meenemen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 16.00 en van 18.30 – 06.30, en in het weekend de hele dag. Op feestdagen en in de maanden juli en augustus mag je fiets ook de hele dag mee.

Het vaste tarief van een Dagkaart fiets is € 7,50 en is ook geldig bij andere vervoerders. Je koopt de kaart online via www.ns.nl. De fiets zet je in het daarvoor bestemde gedeelte van de trein, te herkennen aan de fietssticker op de zijkant van de trein.Het vaste tarief van een Dagkaart fiets is € 7,50 en is ook geldig bij andere vervoerders. Je koopt de kaart online via www.ns.nl. De fiets zet je in het daarvoor bestemde gedeelte van de trein, te herkennen aan de fietssticker op de zijkant van de trein.

Bij elke etappesuggestie op deze site lees je wat het dichtstbijzijnde NS-station is. Ook zie je de plaatsen met een NS-station in de Afstandentabel.

Let op! Deze zomer wordt er aan het spoor gewerkt rondom Leeuwarden, wat dit voor jou betekent lees je hier.