Bussen in plaats van treinen door spoorwerkzaamheden Leeuwarden

Fiets en trein
13 juni 2024

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli 2024 werken ProRail en aannemer Strukton Rail aan het verbeteren van het spoor in en om Leeuwarden. Door deze werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Leeuwarden en Stavoren en tussen Leeuwarden en Akkrum. Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden er van 17 tot 20 juni 2024 en op 9 juli geen treinen. NS en Arriva zetten bussen in. Beide vervoerders vragen reizigers rekening te houden met een langere reistijd van 15 tot 60 minuten. Reis je in deze periode met de trein en wil je je fiets meenemen? Lees onderstaande informatie goed door.

NS rijdt op het traject Zwolle – Leeuwarden. Vanaf Akkrum is er op dit traject geen treinverkeer mogelijk tijdens de werkzaamheden en rijden er snel- en stopbussen in beide richtingen tussen Akkrum en Leeuwarden. De stopbussen stoppen ook op station Grou-Jirnsum. Arriva rijdt op de overige trajecten vanaf Leeuwarden en verzorgt daar het busvervoer. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisapp of de NS Reisplanner te raadplegen.

Fiets mee

NS heeft speciale bussen met aanhangers voor fietsen geregeld die aansluiten op de vertrektijden van de boot. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het meenemen van fietsen in de trein. Op station Akkrum, Leeuwarden en Harlingen Haven worden reizigers die hun fiets mee willen nemen geholpen door medewerkers van Arriva en NS. NS vraagt reizigers om rekening te houden met eventuele wachttijden en adviseert hen vanwege de beperkte capaciteit zoveel mogelijk gebruik te maken van fietsverhuur op de Waddeneilanden.

Check voor vertrek altijd de actuele informatie op de website van de NS.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen