De volgende LF route beleven

Reisverhalen
25 maart 2023

Na eerder de prachtige LF Kustroute te hebben voltooid (zomer 2021), wilden we nu graag de volgende LF route beleven. De LF Maasroute dus. We reden vanuit Rotterdam naar Maastricht. We wilden graag in het Limburgse landschap eindigen. Na een overnachting in Rotterdam begonnen we bij het startpunt onderaan de Erasmusbrug.

De eerste etappe naar Oostvoorne was niet meteen de mooiste en op sommige punten is het even doorbijten, zoals langs de Nieuwe Waterweg tussen Maassluis en Hoek van Holland. Daarna werden de etappes steeds mooier. Je ziet de Maas steeds weer veranderen, niet alleen van richting, ook van naam.

Langs de vele dijken, pontjes en uiterwaarden werd het steeds meer genieten. Een tip; na de Bernse Veer vanuit het gehucht Bern, kun je overnachten in het vestingstadje Heusden. Een kilometer van de route af, zeer aan te raden. Prachtig. Het kroonjuweel van de route vonden wij de provincie Limburg, zoals NP de Maasduinen en de plaatsjes Gennep, Arcen, Steyl, Baarlo, Kessel, Stevensweert en Borgharen.

Maastricht is natuurlijk altijd gezellig. We hebben ervoor gekozen om de laatste dag apart vanuit Maastricht naar de grens met België te rijden, waarbij je dwars over de Sint-Pietersberg gaat met de oude ENCI-groeve. Dat smaakt naar meer, we zouden dan graag de route daar nog eens willen oppakken richting Plateau van Langres, de bron van de Maas. Zeker de moeite waard, al wint deze route het niet van de LF Kustroute die we van Sluis (ZW.) naar Bad Nieuweschans (G.) hebben gefietst.

 

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen