Vanaf de bron van de Maas huiswaarts gefietst

LF Maasroute
23 mei 2023

Faas en Wilma Pijpers

Omdat familie naar hun huis in Frankrijk ging konden we meereizen met onze fiets tot Montigny le Roi. Van daaruit naar de bron gefietst en de volgende dag aan onze tocht huiswaarts begonnen. De Meuse vallei is prachtig, mooie vergezichten door het glooiende landschap. We hadden ideaal weer,niet te warm en niet te koud en een zuidwester windje in de rug. Onze 2e overnachting was in Domremy la Pucelle, het geboortedorp van Jeanne d’Arc. Er was feest en we dachten s’avonds gezellig in het dorp te gaan eten. Helaas alles dicht en dat op zondag. Ook in de buurt alles gesloten. Met 2 resterende mueslibollen de dag af moeten sluiten.

Dit probleem hadden we de volgende dag in Saint Michiel weer. Alle restaurants gesloten. De Maas die steeds breder werd begeleidde ons naar Charleville Mézières. Vanaf Sedan is er steeds het fietspad langs de Maas dat gemakkelijk fietst. Het eerste gedeelte van de route was best pittig dus niet meer schakelen en alles vlak was welkom. Vanaf hier begon echter het probleem van overnachten. Het was Hemelvaart weekend en er was geen plekje meer te vinden of men wilde ons geen plek geven voor 1 nacht. We hebben veel te duur nog een Gîtes kunnen vinden maar de lol is klein als al je tijd na het fietsen uit gaat naar het zoeken van een overnachting.

In Maastricht was onder de 200 euro niets meer te krijgen. Na heel, heel veel bellen een fantastisch adres van Vrienden op fiets gevonden. De route van Huy tot voorbij Liege zou anders moeten kunnen. Veel industrie en zeer slechte weg en door de vele werkzaamheden waren we verplicht om grote weg te fietsen.

De route is prachtig maar door gebrek aan horeca en overnachtingen werd het een survival tocht. De bewegwijzering is in Frankrijk en Nederland prima maar in Belgie zou het beter kunnen. We hebben 720 km. gefietst tot Venlo. De rust volgt nog. Wij zouden als we het over konden doen van thuis uit alles reserveren en iedere ochtend flink eten en drinken inslaan. Foto van de bron, de brede Maas bij Huy en het station van Luik.

Geschreven door

Marina

Informatie

Gerelateerde artikelen